- Ulykken skjedde i forbindelse med ventilasjonsarbeid inni tunnelen. Til dette arbeidet blir en hjullaster med korg brukt. Arbeideren oppi korga var i ferd med å henge opp en ventilasjonskanal da han falt ut av korga. Den skadde ble øyeblikkelig tatt hånd om av kollegene. Arbeiderne har opptrådt helt perfekt og håndteringen har skjedd helt etter boka, opplyser byggelederen.

Den skadde arbeideren ble fløyet til sykehus i Trondheim etter ulykken. Ifølge byggeleder Rovik var mannen bevisst etter hendelsen. Arbeideren var ansatt i firmaet Kruse Smith. Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Erik Dale opplyser at mannen skal være lettere skadet.

Usikker på høyden

Det arbeides for tiden med splitter ny fylkesvei fra toppen av Ryssdalen og utover til Herfjord i Åfjord. På strekningen bygges det ei spektakulær ny bru over Ryssdalen samt to nye tunneler.

Arbeidet med Herfjordtunnelen lengst vest tok til i mars i år. Det er i denne tunnelen at onsdagens ulykke inntraff. Byggeleder Rovik opplyser at det er fem-seks meter høyt under tunneltaket. Mannen har dermed falt maksimalt seks meter, men Rovik er usikker på hvor høyt opp korga var da arbeideren falt ut. Han vil ikke spekulere i hvorfor ulykken skjedde, og påpeker at politiet rutinemessig etterforsker hendelsen. Arbeidstilsynet er også koblet inn.

- Politiet har foretatt avhør på stedet. Arbeidstilsynet kommer også. Utstyret som har vært i bruk, altså en hjullaster med korg på, er tatt ut av drift og vil bli undersøkt, sier Rovik.

Operasjonssentralen til politiet hadde torsdag ettermiddag ingen ytterligere informasjon om hvorfor ulykken inntraff.

- Høyt rekkverk

Byggelederen opplyser at det er en helt vanlig hjullaster med korg som er blitt brukt i arbeidet. Utstyret er også underlagt årlig kontroll.

- Det er relativt høyt rekkverk på korga. I utgangspunktet skal det ikke være lett å falle ut. Det føles trygt å stå oppe i korga, men dette er jo et mobilt utstyr, forklarer Rovik.

Han har vært byggeleder på en rekke veiprosjekt på Fosen de siste årene, og kan i farten kun huske en tidligere arbeidsulykke med personskade.

- Vi hadde en fallulykke helt i starten på fylkesvei 755, forteller Rovik.

Det var i 2010-2012 at arbeidet på fylkesvei 755 pågikk mellom Leksvik og Vanvikan.

- Vi har jo en nullvisjon. Vi skal ikke ha arbeidsulykker. I forhold til aktivitetsnivået på Fosen de siste årene, så har det ikke vært mye ulykker, sier Rovik og påpeker all veibyggingen som også skjer i forbindelse med vindkraftutbyggingen.

- Veldig utrivelig

Byggelederen forteller at arbeiderne blir fulgt opp etter hendelsen torsdag.

- Vi skal ha en samling med de involverte.

- Hvordan oppleves det når en slik ulykke inntreffer?

- Det er utrivelig. Det er veldig utrivelig før vi får klarhet i omfanget og hva som har skjedd. Vi har stort fokus på sikkerheten. Det er ikke ufarlig det arbeidet vi driver med. Dette er jo også en av årsakene til at vi ikke åpner veien for trafikk før vi føler oss trygge. Dette skjedde under tunnelarbeid, og da er vi mer skjermet, men ellers så jobber jo arbeiderne blant publikum, påpeker Rovik.

Det er Åfjord-entreprenøren Johs. J. Syltern som er hovedentreprenør på nyveien mellom Ryssdalen og Herfjord. Daglig leder Øystein Syltern opplyser at de ikke er involvert i arbeidsulykken.

Ansatt i Kruse Smith

Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Erik Dale i firmaet Kruse Smith bekrefter at det er en av deres ansatte som ble skadet i ulykken.

- Hvordan går det med den skadde arbeideren?

- Ifølge helse er han lettere skadet, sier Dale.

På spørsmål om årsaken til ulykken, sier han at det er alt for tidlig å si noe om dette. Dale understreker at Kruse Smith samarbeider tett med politiet og Arbeidstilsynet for å finne ut hva som har skjedd.