Mandag skulle Nervik og samboeren på besøk uti Ratvika, og for å komme seg dit kjører en vanligvis fylkesveg 6332.

– Alternativet er helikopter eller båt, sier Nervik.

Stans

Imidlertid fikk de ikke utrettet stort av det de hadde tenkt å gjøre på denne turen. Samboeren, som er en erfaren sjåfør med mange tiårs erfaring fra førerplassen, måtte melde pass da deres ellers pålitelige og trauste Toyota ble hengende fast. De var kommet i en situasjon som verken kjøreerfaring eller bilens evne til å ta seg fram kunne hjelpe dem ut av.

– Vi måtte ringe etter bergingsbil, forteller åfjordingen.

Problemer

Nå lurer han på hvordan både Ratvika og andre lokalsamfunn i samme situasjon gjør nå i vårløsninga. Nervik sier Trøndelag fylkeskommune er landets største vegeier, nest etter staten. Han har tatt kontakt med Gunn Iversen Stokke (Sp) i fylkestinget, ordfører Vibeke Stjern (Ap) om forholdet. Fra Stokke fikk han svar før det var gått en halvtime og fra ordføreren fikk han til svar at rådmannen skulle bli gjort oppmerksom på saken. Han har i ettertid hørt at skolebussen har snudd på grunn av vegforholdene.

– Det er skoleunger i området og det er folk som trenger syketransport. Hva om det begynner å brenne et sted med så dårlig veg? Jeg kan ikke se for meg annet enn at dette må føre til problemer for en del folk, sier Nervik.

Ordføreren

Vibeke Stjern, Åfjords ordfører, forteller at hun tok kontakt med Statens vegvesen sin mann, Lars Arne Lien.

– Vi synes at vi kunne tillate oss å ta kontakt direkte, sier Stjern.

Ordføreren mener vegen, etter beskrivelsen å dømme er verre enn den har vært på mange år.

Hun ble av Statens vegvesen sin mann gitt beskjed om at det ville komme en tilbakemelding med det første.

– Så langt har vi ikke hørt noe, sier Stjern.

– Vegen er på bedringens veg, så den er bedre i dag enn i går, sier Lars Arne Lien. Såfremt den ikke blir bygd på ny, vil problemet komme tilbake igjen neste gang det blir teleløsning. Det har vært en hardhendt vinter, sier Lien.