Det bekrefter Aps Hanne Moe Bjørnbet til Fosna-Folket tirsdag kveld.

Dermed ligger det an til at minst 70 av 78 fylkestingsrepresentanter vil stemme for ny Vanvikan-skole når fylkestinget i Trøndelag fylkeskommune skal behandle saken onsdag ettermiddag.

Ja til Vanvikan

Det har lenge vært klart at Høyre og Venstre vil gå for ny skole i Vanvikan.

Senterpartiets Randi Dille har også uttalt at det er liten sjanse for at de vil endre mening frem mot fylkestingsbehandlingen.

Kristelig Folkeparti bekreftet mandag kveld overfor Fosna-Folket at de vil stemme for ny skole i Vanvikan.

Fremskrittspartiet har også vært relativt tydelige for Vanvikan-alternativet.

Disse partiene har til sammen 37 av 78 representanter i fylkestinget. SV har vært delt i saken om videregående skole, men etter hva Fosna-Folket har fått opplyst vil minst 2 av 4 representanter ende på ny skole i Vanvikan.

31 Ap-stemmer for

Det har vært en viss spenning knyttet til om Arbeiderpartiet vil gå for noe annet i fylkestinget enn i hovedutvalget for utdanning. Partiet hadde gruppemøte tirsdag. Klokken 19.26 bekreftet Hanne Moe Bjørnbet overfor Fosna-Folket at alle Arbeiderpartiets 31 representanter vil stemme for bygging av ny skole i Vanvikan.

«Da har vi landet. Går for innstillingen til rådmannen som i hovedutvalget», opplyste hun.

Bjørnbet bekrefter at det var mye diskusjon rundt saken i Arbeiderpartiets gruppemøte.

«Dette er en stor investering og ikke en enkel sak, men vi har hatt en god diskusjon og landet på at vi har tro på dette prosjektet. Dette er en mulighet til å få til en ny og moderne skole i tett samarbeid med næringslivet», sier Bjørnbet.

«Tror du det er avgjort at det blir bygd ny skole i Vanvikan nå, eller kan det bli omkamp når saken skal tilbake til fylkestinget i 2020?»

«Ja, jeg tror det er avgjort nå», svarer Bjørnbet.

Kan stå ferdig i 2022

Det ser nå ut til at minst 70 av 78 fylkestingsrepresentanter vil stemme for å bygge ny skole i Vanvikan. Det er Pensjonistpartiet, Rødt, Miljøpartiet De Grønne og minst én SV-er som vil stemme mot Vanvikan-skole.

Etter onsdagens vedtak, skal skolen i Vanvikan prosjekteres i detalj. Dette arbeidet skal pågå frem mot 2020. Da skal saken tilbake til fylkestinget for endelig godkjennelse av kostnadsramme. Per i dag er skolen estimert å koste 347,35 millioner kroner. Kalkylen har en usikkerhet på pluss-minus 10-15 prosent. Ifølge fylkesrådmannens saksframlegg, kan nyskolen på havna i Vanvikan stå ferdig til skolestart i 2022.

Les mer: - Vi kunne fått skole med basseng og spa i Rissa.