Den heldige mottaker av gaven er Baltikums Venner, en frivillig organisasjon som jobber for trengende i de tidligere sovjetstatene. Organisasjonen samler inn brukte klær og annet utstyr og sender det til land som Latvia, Estland og Litauen.

Enkelt valg

– Baltikums venner gjør absolutt en forskjell i hverdagen for de som er en del av arbeidet de gjør. Derfor var valget lett når vi skal feire 30-årsdagen for klubben: Gi oppmerksomhet til de som gjør noe for andre, sier president Vidar Schanke i Bjugn Rotaryklubb.

Rotaryklubben er en internasjonal serviceorganisasjon som arbeider for fred og forståelse på tvers av landegrenser.

Schanke påpeker at årets motto i Rotary International er å utgjøre en forskjell. Han mener gavetildelingen er helt i tråd med dette.

– Hovedbudskapet for et Rotary-medlem er at alt vi gjør skal gagne andre, sier han.

Børre Melum sammen med president Vidar Schanke i rotaryklubben. Foto: Privat

Midler til transport

Det var en svært glad Børre Melum i Baltikums venner som fikk overrakt beskjeden i forrige helg. Da var medlem og resten av gjengen i gang med sortering av varer inne på lageret sitt i Teksdal.

– Vi synes det er kjempefint å få en slik gave. Det hjelper oss veldig, da vi trenger midler til transport og levering av varer, forteller Børre Melum.

Melum har tidligere mottatt Bjugn kommunes frivillighetspris for innsatsen han har gjort for trengende i Baltikum.

Baltikums Venner reiser ned til Latvia og Lituaen med buss 9. mai. Gaven på 5000 kroner er kjærkommen i arbeidet som skal gjøres framover.