«Vi er ferdige med gruppemøtet vårt nå. Konklusjonen er at en samlet gruppe går for innstillingen fra hovedutvalget», skriver KrFs Karin Bjørkhaug til Fosna-Folket mandag kveld.

En er i tvil

Da Fosna-Folket var i kontakt med Bjørkhaug før helga, sa hun at det så ut til at KrF ville gå for Vanvikan. Hun ville imidlertid avvente mandagens gruppemøte. Nå er det altså klart at alle KrFs tre representanter vil stemme for bygging av ny skole i Vanvikan. Bjørkhaug sier at en av tre representanter er i tvil, men at alle likevel stemmer for ny skole på havna.

Det er kostnadene og risiko for overskridelser som har vært bakgrunnen for tvilen i KrFs gruppe.

Status

Det er allerede sikkert at Venstres 3 og Høyres 12 representanter vil stemme for Vanvikan. Fremskrittspartiet har varslet at også deres 5 representanter etter alt å dømme går for ny skole på havna. Senterpartiets Randi Dille har sagt at hun tviler på at partiets 14 representanter går for noe annet enn Vanvikan.

SV er splittet i saken, men etter det Fosna-Folket har fått opplyst vil minst 2 av 4 SV-representanter gå for Vanvikan. Arbeiderpartiet stemte for Vanvikan i hovedutvalget. Partiet diskuterer saken i et gruppemøte tirsdag, men det meste tyder på at partiets 31 representanter går for Vanvikan også i fylkestinget.

Pensjonistpartiet, Rødt og Miljøpartiet De Grønne vil stemme mot bygging av ny skole i Vanvikan.