Diskusjonen er igjen aktuell, etter at det er klart at nesten en tredjedel av elevmassen er blitt borte ved Sør-Roan skole på under ti år, samtidig som den er økende ved Brandsfjord skole. En del av økningen i Brandsfjorden kom som en følge av nedleggelsen av Vik-Bessaker skole, men det er også på det rene at det i dag er flere barnefamilier i den delen av kommunen enn i sørdelen.

LES OGSÅ:* Rehabiliterte skole for over 100 elever – nå er det 33 tilbake -Fosna ...* Einar har klokkertro på Roans framtid -Fosna-Folket* Skuffet over avslag om friskole -Fosna-Folket

– Hvor skal skolekretsgrensene gå?

– Allerede under debatten rundt nedleggelsen av Vik-Bessaker skole var vi klar over utviklingen i elevmassen, minner Hanne Skjæggestad om.

– 33 elever tilbake ved den oppussede sentrumsskolen i sør og 54 elever ved den eldre Brandsfjord skole i nord, totalt 87 elever i Roan. Blir én skole veien å gå?

– For det første er jeg enig med Einar Eian i at veiene må sikres bedre, før vi kan snakke om én skole. Dette er også en sak vi bør ta med Åfjord kommune, som vi skal slå oss sammen med. For hvor skal skolekretsgrensene gå i nye Åfjord kommune? Kanskje blir det naturlig at elever i norddelen av dagens Åfjord vil sogne til en eventuell fellesskole i Brandsfjord-området, sier Hanne Skjæggestad.

Kart: 1881

SFO

Hun har tidligere framhevet at barneskoletrinnene første til fjerde klasse burde være desentralisert, men at de eldre elevene kunne vært samlet på en fellesskole.

– I forhold til blant annet valgfag, hvilket først er aktuelt når ungene blir eldre, så gir det sine begrensninger med få elever.

Også i forhold til bruken av SFO, det vil si skolefritidsordningene, så har geografisk avstand betydning, mener Hanne Skjæggestad.

– Det har noe å si for ny bosetting om det eksisterer et SFO-tilbud i umiddelbar nærhet. Blir det for langt unna, vil det ikke bli benyttet i samme grad. Derfor er dette også noe vi må ta med oss i debatten, sier Hanne Skjæggestad.