Saksbehandler Jon Kristian Lomundal la sjøl fram saken og svarte på spørsmål fra politikerne.

– Kommunen har et særskilt ansvar for mennesker som har problemer med å komme seg inn på boligmarkedet, og som er leietakere i private eller typisk kommunale boliger, påpeker Lomundal.

Leie til eie

Her er det snakk om at en ungdom skal kunne overta boligen for å kunne pusse opp sjøl. «Leie til eie» prinsippet er også i tråd med føringer fra Husbanken, og kommunen administrerer flere ordninger som er særlig myntet på å kunne legge til rette for at folk skal bli sjøleiere i egen bolig.

– Vi har gjort dette tidligere også, påpeker Høyres Håkan Berdahl.

Lomundal understreker at dette er i tråd med tanken om at det skal være et visst omløp i den kommunale boligmassen. Midler som kommer inn brukes i nyinvesteringer.  Eiendommen Nessabrekka 39 er taksert. Eiendommen er en bolig med 3 separate leiligheter og er bygd i 1980. Boligen står på festet tomt.

Enstemmig

Det er gjort en verdivurdering av BO Eiendomsmegling i februar 2018, som har fastsatt en takstsum på kr. 1,5 millioner for hele boligen.

– Vil kommunen tape på dette, vil Berdahl vite.

– Det er først og fremst kjøper som vil tjene på dette, sier Lomundal. Han sier vaktmesterne i kommunen har påpekt at boligen ikke er i bra stand.

Retningslinjer for salg av kommunale boliger er fastsatt i Økonomireglementet § 17, som sier at «salg av eiendommer, bygninger, aksjer/andeler og anleggsmidler ligger til kommunestyret å avgjøre.» Planutvalget gav enstemmig forslaget om å selge sin tilslutning.