Fra 1. august 2018 består styret leder Ole Edvard Antonsen og nestleder Per Otto Wold. Styremedlemmer er Hege Eriksen, Siri O. By Rise, Marianne Jøssund-Valsø, Hege Moe Hegg og Trine Gran. Tor Eirik Solli er styremedlem (leder), Roar Olden Styremedlem/HTV og Mari Mandal HTV.

Stemte nei

Utdanningsforbundet Bjugn hadde forslaget til ny tjenestepensjon opp som sak på årsmøtet 2018. Der fattet de følgende vedtak:

«Utdanningsforbundet Bjugn Årsmøtet oppfordrer medlemmene til å stemme nei til forslaget om ny pensjonsavtale.»

– Vedtaket var enstemmig, opplyser Antonsen.

Han opplyser videre at avstemminga ikke går på ja eller nei til levealdersjustering. Den er vedtatt av Stortinget. Den går heller ikke på om hver og en av oss får en tilfredsstillende pensjon.

– Avstemminga er et etisk valg der vi bestemmer om vi støtter de prinsipielle endringene i offentlig tjenestepensjon, understreker utdanningslederen.

Solidarisk

Utdanningsforbundet Bjugn spør om de skal være villige til å forlate prinsippet om en kollektiv og solidarisk pensjonsordning til fordel for en ordning hvor hver enkelt har sin individuelle pengepott. Videre setter de spørsmålstegn ved om de er villige til å godta en ordning som belønner arbeidstakere i yrker med lav fysisk og psykisk belastning. De stiller spørsmål om en skal straffe arbeidstakere som ikke lenger greier å stå i jobb.

– Er vi villige til å godta en ordning hvor de som må gå av tidlig, vil få en pensjonen som ikke er til å leve av for resten av levetiden, spør organisasjonen i sitt vedtak.

De er kritiske til å godta en ordning der en må tidlig ut i arbeid, ikke ha redusert stilling, ikke ta ulønnet permisjon og ikke bli syk eller ufør hvis en skal ha en pensjon å leve av.

Årsmøtet svaret på deres kritiske spørsmål er nei, og derfor anbefaler de alle medlemmer å stemme nei på uravstemminga.