Det skal bygges to vegparseller. Den ene går fra Hallveien og ned til idrettsanlegget i Trøa, og den andre fra Karetvegen til boligfeltet ved Vinnahaugen. I krysset mellom den nye vegen til Trøa og Hallveien skal det lages en rundkjøring for buss.

- Unger og anleggstrafikk

- Arbeidet går forholdsvis bra. Vi har ikke møtt på noen store utfordringer. Vi var litt spente på om flyttingen av noen høgspentkabler kunne bli en utfordring, men det har gått greit, sier prosjektleder Trond Arild Tråsdahl i Talde Prosjektsyring AS.

- Det som er en liten utfordring, er kombinasjonen unger og anleggstrafikk. Både vi og entreprenøren har stort fokus på det.

Byggestartmarkering

Om drøyt to uker blir det offisiell åpning av anleggsarbeidet for selve flerbrukshuset.

- 2. mai skal vi ha en markering av oppstarten. Ordføreren kommer, og da har vi tenkt å plassere ham i en gravemaskin slik at han kan ta den første skuffa, sier Tråsdahl.

Når arbeidet med flerbrukshuset kommer i gang blir vegen ned til Trøa stengt, og det blir ikke mulig for busser å snu ved Leksvikhallen.

Sender ut informasjon

- Vi skal sende ut nærmere informasjon til alle som bruker Leksvikhallen og idrettsanlegget om dette. Når vegen stenges må trafikken gå gjennom Hesthåggån fram til om lag 1. august. Snuplassen for busser blir ved krysset mellom den nye vegen ned til Trøa og Hallvegen. Entreprenøren prioriterer byggingen av snuplassen nå, sier Tråsdahl.

Les mer:

Vegparsellene skal være ferdige 1.juli