I fjor passerte omsetningen, inkludert inntektene fra bensinpumpa, 10 millioner kroner.

- Det går veldig bra med butikken. Så langt i år har vi en omsetningsøkning på 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Tidligere år har veksten ligget på fire, fem prosent. Vi har alltid hatt en liten omsetningsvekst. Man må jo ha det ettersom kostnadene øker, påpeker kjøpmann Jørgen Sannan.

Gode tider

- Hva er årsaken til den gode utviklingen?

- Jeg håper at vi driver butikken godt. I fjor utvidet vi også åpningstiden noe om ettermiddagen. Det er jo generelt en positiv utvikling med tilflytning og nye arbeidsplasser i Hasselvika. Når flere bor her, blir det flere på butikken, svarer kjøpmannen som legger til at hurtigbåtanløpet og økt trafikk der også fører til noe vekst.

Sannan og de fremmøtte feiret med toner fra korpset. Foto: Alexander Killingberg

Feiret

Han er nå i sluttfasen med å oppgradere butikken for 5-600 000 kroner.

- Innvendig har vi fått ny frukt- og grøntavdeling, ny brødavdeling samt nye vegghyller. Utvendig har vi montert nye skilt og profilmateriell. Den siste uka har vi vært 20 personer i arbeid for å få dette til, forteller Sannan som opplyser at Norgesgruppen betaler om lag halvparten av utgiftene.

Torsdag ettermiddag ble oppgraderingen av butikken høytidelig feiret med musikk fra skolekorpset i Hasselvika. Sannan sto selv oppå en gul bruskasse og talte til forsamlingen. Til slutt sørget Ken Robin Sivertsvik for prikken over i-en med to knallskudd med potetkanonen.

Sannan gir Sivertsvik en hjelpende hånd med potetkanonen. Foto: Alexander Killingberg

- Jeg vil berømme mine ansatte som har stått på fra morgen til kveld for å komme i mål med oppgraderingen. Det setter jeg veldig stor pris på, påpeker Sannan.

Inkludert ham selv har Joker-butikken fem ansatte.

Jubileum

I tillegg til oppgradering og omsetningsvekst, feirer butikken til Sannan 140-årsjubileum i år.

- Det er 140 år siden min tippoldemor rodde inn til byen for å kjøpe varer for å starte butikk, forklarer han.

Sannan er femtegenerasjons driver. Så lenge han kan huske, har butikken tilhørt en kjede.

- På 1970-tallet var det jo K-kjøpmann. Nå er jeg veldig fornøyd med å være med i Norgesgruppen. Vi nyter godt av gode innkjøpsbetingelser når vi er med i en større gruppering.

- Hvordan ville det være å stå alene i dag?

- Da hadde vi i hvert fall ikke fått til en sånn dagligvarebutikk som nå. Kjedene tar for seg markedsføring, forhandler frem avtaler og annet. Det er store fordeler.

- Mange nærbutikker dukker under. Vil dere bestå?

- Ja.

- Og det er du trygg på?

- Ja. Så lenge det ikke blir store infrastrukturendringer som at veien blir lagt om. I overskuelig fremtid så tror jeg vi består ja. Jeg tenker å holde på i hvert fall. Så er det et spørsmål når neste generasjon kommer, svarer Sannan.

Han påpeker at han har mye glede av arbeidet i butikken, selv om det tar mye tid å drifte en dagligvare i en liten utkant.

- Det er ikke sikkert at det ville gått så bra, om jeg ikke hadde hatt glede av arbeidet.

På en gul bruskasse sto Sannan og talte til forsamlingen. Foto: Alexander Killingberg