Det går frem av en kjennelse i Fosen tingrett. Bedriften tas nå under behandling som konkursbo.

Økte inntektene

Dinner åpnet dørene i 2014. Restauranten har holdt til i lokalene til Libra kjøpesenter. Tall fra Proff.no viser at bedriften gikk 419 000 kroner i minus det første året, men at trenden så snudde. Både i 2015 og 2016 viser Proff-tallene pluss i regnskapet. Driftsinntektene økte også fra 2,6 millioner kroner i 2014 til 4,8 millioner kroner i 2016.

I et intervju med Fosna-Folket fortalte daværende driver Salim Sabah Nader hvordan han hadde snudd trenden.

- Når jeg kom inn var det veldig mange ansatte og store varebestillinger. Det første jeg gjorde var å minske antall ansatte og være mer prisbevisst på varebestillingene, sa han i august 2016.

700 000 i gjeld

Nå er bedriften likevel konkurs. Av tingrettens kjennelse går det frem at Dinner har en gjeld på 700 000 kroner, mens firmaets aktiva består av kun 200 000 kroner.

«Virksomheten er innstilt. Det er per i dag ingen ansatte i selskapet», står det i kjennelsen.

Det er Dinner restaurant & cafe som selv har begjært bedriften tatt under behandling som konkursbo.

«Betalingsvanskene er ikke av forbigående art», skriver retten som påpeker at selskapet ikke er i stand til å dekke sine utgifter.

Regninger

Rawand Hide Karem står oppført som daglig leder i Dinner restaurant & cafe. Han ønsker egentlig ikke å uttale seg om konkursen når Fosna-Folket ringer, men gir likevel noen få opplysninger.

Karem opplyser at Dinner har hatt fornøyde kunder, men at bedriften hadde økonomiske problemer og at «mange regninger står igjen». Han forteller at det nå er andre aktører som har tatt over restaurantdriften i lokalene på Libra-senteret.

Fosna-Folket får av senterleder Tore Kavli opplyst at det er det nystiftede firmaet Dondurma AS som har tatt over driften av restauranten. Fredag formiddag sto det imidlertid fremdeles Dinner restaurant & Cafe på vinduene og på menyen utenfor.

Les mer: Bilverksted er konkurs.