Det er fire ulike investeringer det trengs mer penger til. Formannskapet skal ta stilling til dette før kommunestyremøtet.

Oppussing til fem mill

Den største investeringen er til voksenopplæringen og innvandringstjenesten som trenger nye og forbedrede lokaler. Planen er å pusse opp det gamle biblioteket i kjelleretasjen på rådhuset i Rissa sentrum, og å pusse opp lokalene der apoteket lå tidligere. Dette er kalkulert til å koste fem millioner kroner.

LES OGSÅ: Samler voksenopplæringen på ett sted

Helsefortet

På Hysnes Helsefort trengs det tre millioner kroner i ekstra investeringer. Her er det allerede gjort en del for å tilrettelegge for drift for Unicare helsefort, både i fjor og i år. Blant annet krav for å få universell utforming.

Unicare har også bedt om en del utbedringer. Disse vil bli fakturert dem, står det i saksframlegget.

Skole

På Mælan skole er budsjettet på 90 millioner kroner innenfor per i dag, men det er foreslått en del endringer som ikke er med i budsjettet. Kostnadsrammen er økt med 2,5 millioner kroner til 92,5 millioner. Det er blant annet underveis i prosjektet tatt inn kvaliteter som gir en driftsmessig fordel med tanke på et livsløpperspektiv.

LES OGSÅ: Her bygges nye Mælan skole

NAV

Den siste posten er utbedring av NAV sine lokaler på rådhuset. Her er det tidligere satt av 700.000 kroner til oppussing, nye estimater viser at dette kommer til å koste én million kroner. Det påpekes at de økte finanskostnadene etter denne oppgraderingen vil øke husleien kommunen fakturerer NAV tilsvarende.

Ikke overrasket

Per Brovold (SV) sitter ikke i formannskapet, men i kommunestyret. Han er bekymret for kommunens økonomi, og har ikke rukket å lese gjennom alt før kommunestyremøtet neste uke, men sier på generelt grunnlag følgende:

- Vi får alltid tillegg. Det viser seg nok en gang at det blir tilleggsinvesteringer vi ikke har tenkt på, sier han.