- I fjor hadde vi en omsetning på 21,7 millioner kroner. Det er opp 5,5 millioner fra 2016. Resultatet før skatt i 2017 ble 528 000 kroner. I 2016 ble det 1, 5 millioner i minus. En forbedring på to millioner kroner er veldig positivt, sier daglig leder Terje Hølaas i MSP AS i Leksvik.

MSP AS driver med CNC-maskinering og overflatebehandling av blant annet messingprodukter. Bedriften holder til i Hammerbergvegen i Leksvik og har 12 ansatte. MSP AS ble etablert i 2011 med CNC Produkter som hovedaksjonær, og i februar 2012 startet produksjonen.

Oras, en viktig kunde

- Vi har økt omsetningen vår betydelig. Både Oras, som er vår viktigste kunde med om lag 65 prosent av omsetningen vår, og flere av de nyeste kundene våre har kjøpt mere fra oss i fjor. Jeg er veldig godt fornøyd med fjoråret, sier Hølaas.

MSP-sjefen er optimistisk med tanke på de to nærmeste årene. Lengre inn i krystallkula greier han ikke å se.

- Oras har en strategi på at de vil ha oss som leverandør, og det er viktig siden de står for så stor en del av omsetningen vår. Andre kunder sier også at de er fornøyd med oss. Messing er vårt viktigste produkt, men vi vil også utvikle oss på andre områder enn messing.

Budsjetterer med økning

Hølaas har lagt opp til fortsatt økning i omsetningen for MSP.

- Vi har budsjettert med en omsetning på 23 millioner kroner i 2018. Vi har hatt noen utfordringer i første kvartal i år. Vi har hatt problemer med å få inn råvarer, og det har ført til at vi har vært nødt til å skifte fra en svensk til en tyrkisk messingleverandør.

Effektivisering

Selv om det går godt i fabrikklokalene hos MSP nå, ser Hølaas ingen grunn til å slappe av.

- Vi jobber beinhardt hele tiden med å effektivisere og automatisere produksjonen, og vi må ha fokus på lønnskostnadene. Antall ansatte har ligget på 11-12 personer nå en tid, men vi produserer mere nå enn hva vi gjorde i starten med 16 ansatte, sier Hølaas.