Indre Fosen (Rissa) er Trønderenergis størst eierkommune i Fosen, og får 16,3 millioner kroner forutsatt at styrets anbefaling blir vedtatt på generalforsamlingen.

- Meget positivt

- I summen på 16,3 millioner kroner så er både utbytte (11,5 mill.) og rente på eierlån (4,6 mill.) inkludert. Rentene er en fast årlig betaling som er bundet i noen år til og dermed budsjettert i 2018. Utbytte er likevel 7,6 millioner kroner høyere enn budsjettert (3,9 mill.) slik at dette vil bli en meget positiv post i vårt regnskap, sier økonomisjef i Indre Fosen, Ørjan Dahl.

Økonomisjef Ørjan Dahl kan glede seg over en høyere tildeling fra Trønderenergi enn han har budsjettert med.

Aksjemarkedet

Kommunen har 130 millioner kroner i fond og beregner en avkastning på 3,5 prosent derfra årlig. Avkastningen for 2018 har imidlertid ikke sett så lys ut foreløpig i år.

- Slik aksjemarkedet har utviklet seg i år ligger vi an til å måtte korrigere forventet avkastning på våre fondsmidler med 6–7 millioner kroner. Så vi trenger virkelig de pengene i år. Hadde vi ikke fått dette hadde det sett mørkt ut, sier Dahl, som imidlertid håper aksjemarkedet snur.

- I tertialrapporten som kommer i august vet vi mer om det, sier han.

Fordelingen i Fosen

For eierkommunene på Fosen fordeler utbytte fra Trønderenergi seg slik:

Indre Fosen kommune 16,3 millioner kroner

Bjugn kommune 10,6 millioner kroner

Åfjord kommune 7,8 millioner kroner

Ørland kommune 5 millioner kroner

Roan 1,9 millioner kroner

Osen 1,8 millioner kroner

Godt årsresultat

Trønderenergi får et årsresultat for 2017 på 653 millioner kroner. Selskapet oppgir det gode årsresultatet med blant annet høyere produksjon, noe høyere kraftpris, og effekter av selskapets endrings- og forbedringsarbeid de siste årene.

Resultatet i 2017 er en økning av resultatet sammenlignet med 2016 på nesten 300 millioner kroner.

I 2016 leverte Trønderenergi et resultat før skatt på 354 millioner kroner.

LES OGSÅ: 11 millioner i pluss