- Resultatene i Alta er de dårligste jeg har hatt i noe senior-NM, sier skiløperen fra IL Fjellørnen i Rissa.

Slått av Sjur Røthe

På den klassiske 10-kilometeren endte han på 45. plass, 1.41.3 bak vinnere Sjur Røthe. Hele 287 løpere stilte til start.

På femmila ble det en 93. plass til Fjellørnen-løperen. Her ble han slått med over 20 minutter av vinneren Sjur Røthe. 140 løpere stilte til start på femmila.

- Jeg var ikke helt i slaget. Det var mye som spilte inn slik at det ikke var helt som jeg kunne ha tenkt meg, sier Grønflaten.

En jevn sesong

Nå er skisesongen slutt for den beste langrennsutøveren på herresiden på Fosen, og han er jevnt over brukbart fornøyd med det han har prestert gjennom vinteren.

- Sesongen har vært bra. Det har vært en veldig bra og jevn sesong, men jeg mangler det lille toppresultatet som jeg kunne ha tenkt meg, sier han.

Han trekker fram to ting han er fornøyd med denne sesongen, og det er 29.-plassen i Scan Cup i Granåsen og resultatene han oppnådde i hoved-NM på ski.

I tenkeboksen

Nå har han startet å tenke på kommende skisesong.

- Jeg er motivert for et nytt år. Jeg skal tenke litt utover våren, men mest sannsynlig går jeg på en ny sesong, forteller Grønflaten som fyller tida med trening og arbeid på heimgården i Rissa.