- Etterlengtet å få åpna sambandet

Mandag morgen var ferjesambandet Brekstad-Valset i normal drift igjen etter å ha vært stengt grunnet anleggsarbeid på Valset ferjekai.

Første transport over den nye kjørebrua på Valset ferjeleie  Foto: Ivar Morten Ulriksborg

Nyheter

I løpet av den ni dager lange stengningsperioden har arbeidet foregått døgnkontinuerlig. Lørdag ble den nye ferjekaibrua løftet på plass, og mandag morgen var alt klart for å ta i mot de første reisende over fjorden.

Stor anleggsaktivitet

Den første ferja var stappfull, opplyser Harald Inge Johnsen, prosjektleder i Statens Vegvesen.

- Ferjedrifta er i gang igjen, og det var ei full første ferje i dag tidlig. Tre vogntog var med. Det var etterlengtet å få åpna sambandet igjen, sier Johnsen.

Det er fremdeles stor anleggsaktivitet på Valset, så vegvesenet anmoder reisende om å vise hensyn. Det er fremdeles begrenset med parkeringsmuligheter på grunn av arbeidet med kaia.

- Fotgjengere først

Søndag testet ferja Frafjord den nye ferjekaibrua som ble løftet på plass i helga.

- Ferjebrua er tillaget de nye ferjene som skal komme, så ved av- og påkjøring har ferjemannskapene fått instrukser om å ta styring og slippe fotgjengere på først. Dette er viktig at bilistene tar seg tid, og ikke bare begynner å kjøre, sier Johnsen.

- Hvordan har det fungert i dag etter at sambandet åpna igjen?

- Fryd og gammen, med det strålende været i helga gikk det også greit å få løftet på plass den nye brua. Det var et ganske stort løft, så da var det greit at det var vindstille på lørdag. Fra mandag er det kjørt ordinær rute, og ting fungerer godt, sier Johnsen.