Fosen tingrett dømte mannen til 180 dagers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på seks måneder.

Ecstasy

Saken mot fosningen ble behandlet som en tilståelsesdom i Fosen tingrett. Forholdene i siktelsen fant først og fremst sted det første halvåret av 2017. Siktede var på det tidspunktet 18 år gammel.

Ved årsskiftet 2016-2017 kjøpte mannen 30 gram hasj i Trondheim.

I mars og april i fjor forsøkte mannen å innføre 23,19 gram MDMA fra Nederland og til Fosen. MDMA er virkestoffet i partydopet ecstasy. Ifølge dommen tilsvarer 23,19 gram MDMA cirka 25 gram amfetamin.

«Retten legger til grunn at befatning med MDMA vurderes som mer alvorlig enn befatning med tilsvarende mengde amfetamin på grunn av stoffets farlige egenskaper», står det i dommen.

Siktede har påstått at narkotikaen var tiltenkt eget bruk. Retten la likevel til grunn at spredningsfaren var stor. Mannen var også siktet for å ha oppbevart til sammen 65 gram hasj og 4 gram MDMA på sin bopel på Fosen i juni i fjor.

I tvil

Siktede avga en uforbeholden tilståelse i retten. Han ble dømt i tråd med siktelsen. Påtalemyndigheten la ned påstand om seks måneder ubetinget fengsel, men retten mente at samfunnsstraff ville være mer passende. Retten var imidlertid langt fra sikker i sin sak.

«Når det gjelder fastsettelse av straff, har retten her vært i stor tvil. Det vises blant annet til at siktede fremstår som bagatelliserende når der gjelder sin egen befatning med narkotika. Siktede har ikke vært villig til å oppgi andre kilder som kunne bidratt til opplysning av saken», heter det i dommen.

Retten mente likevel at kriminalomsorgen hadde foreslått et passende opplegg for siktede, og valgte derfor under sterk tvil å dømme fosningen til samfunnsstraff.

Les mer: Kjørte i fylla uten lappen for å kjøpe mer alkohol.