- Absolutt det råeste jeg har fått på stang

Torstein Olsen hadde fiskelykken med seg da han var ute på sjøen nylig. Først fikk han ei kveite på 30 kilo, så beit det ei mye større ei på kroken.
Nyheter

Torstein var ute sammen med sin bror Thomas da monsterkveita beit på.

90 centimeter bred

- Vi fisket egentlig ikke etter kveite den dagen, men på rundt 490 meters dyp så ble det to nye rekorder på kveite, forteller Torstein.

Først var det en hannfisk på rundt 30 kilo som slukte agnet.

- På neste nedslipp smalt det på noe virkelig stort. Etter i alle fall ei halv time med pumping kom det opp en hunnfisk på 190-200 centimeter, 90 centimeter bred, forteller Olsen, som ut i fra målene anslår fisken til å ha veid rundt 100 kilo.

Torstein med kveita som veide rundt 30 kilo  Foto: Privat

 

Han er glad for at broren var med da den store kveita beit på.

- Det hadde nok ikke blitt det samme uten en stødig dekksgutt som gjorde alt klart mens fisken skulle opp, sier Olsen.

Nesten 2 meter

Den "lille" kveita på 30 kilo ble til middag (er), mens den store hunnfisken fikk svømme ned i dypet igjen etter en kjapp måling med tommestokken, opplyser han.

Akkurat hvor han fikk kveita, vil han ikke røpe, men at det var i Trondheimsfjorden kan han likevel bekrefte.

- Vi fikk gjort fast beistet ved siden av rekka på båten og målt den. Den var mellom 1,90 og 2 meter, sier Olsen.

Tabellmål av kveite forteller at en fisk på 196 centimeter veier cirka 100 kilo, så brødrene Olsen føler seg ganske sikre på at kveita var minst 100 kilo.

- Helt rått

Bror Thomas hadde heldigvis investert i både belte og seletøy for å avlaste rygg og armer, noe det absolutt ble behov for da kveita skulle opp. At det var en heftig opplevelse er det ingen tvil om:

- Det var helt rått. Blytungt hele veien med flere utras ned til bunnen igjen i starten. Absolutt det råeste jeg har fått på stang, sier den fornøyde fiskeren.