Brann i gress og lyng spredde seg mot skogen

Nødetatene rykker ut til melding om brann i gress og lyng i Lysøysundet i Bjugn kommune fredag ettermiddag.

Dette blusset fort opp igjen enkelte steder.  Foto: Terje Dybvik

  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Det opplyser politiet.

- Politi og brannvesen rykker ut til melding om brann i gress og lyng i Lysøysundet, skriver politiet på Twitter klokken 12.11.

- Lite bebyggelse

- Det er et ganske stort område som står i fyr. Det var ei dame som har brent noe rask i ei tønne, og så har det tatt overhånd for henne, sier vaktleder Stig Lunde ved 110-sentralen Trøndelag.

Brannmannskaper er på plass ved Oldervika i Lysøysundet, og to biler med forsterkninger er på vei, opplyser han.

- Er det fare for spredning til bebyggelse?

- Foreløpig ser det brukbart ut, det er lite begyggelse men brannen er på vei mot skogen. Det har spredt seg over et stort område, derfor er det folk fra tre stasjoner på vei, sier Lunde.

  Foto: Terje Dybvik

 

- Tørt

Det er tørt på stedet, men ifølge brannvesenet er det ikke tørt lenger ned i bakken enda, så brannvakta håper at mannskapene raskt får kontroll på brannen.

- Når vi får nok folk dit så skal vi nok ta den, sier Lunde.

Klokken 12:40 mener branvesenet at de har kontroll på brannen.  Brannmannskapene måtte trekke med seg slanger da det ikke var mulig å få bilene helt frem i terrenget der brannen startet.

- Nå driver brannvesenet med etterslukking. Det var et 100 meter langt og 50 meter bredt felt som brant godt før brannvesenet fikk oppover vann og fikk slukket det. Nå pøser de på med vann, det er veldig tørt i bakken, opplyser Fosna-Folkets reporter på stedet.

Kvinnen blir anmeldt for ulovlig bålbrenning, opplyser politet.

Brannmannskapene fikk noe arbeid med å trekke fram slangene.  Foto: Terje Dybvik