Feirer 100 år med korpsbevegelse

Oddvar Sakshaug gjør oppmerksom på at det er to konserter i Ørland/Bjugn denne uka i høve at korpsbevegelsen fyller hundre år.
Nyheter

Regjeringen har bevilget fem millioner kroner i fjor i høst høve at Norges Musikkorps Forbund runder 100 i 2018. Fredag 18. november kunngjorde kulturminister Linda Hofstad Helleland at 2018 får status som et offisielt «Musikkorpsenes år».

– Vi har en konsert i Ørland Kulturhus lørdag og én i Varden i Lysøya søndag, opplyser Sakshaug. Han er sjøl en av veteranene i bevegelsen i ørlandsregionen med langvarig deltakelse i voksenkorpset Kornetten og som støttespiller for skolemusikken.

Marsjerer

Forsvarets musikk har også jubileum i år. De har holdt på i to århundre, og forholdet til korpsbevegelsen har vært nært. Takket være de mange skolekorpsene i Norge, har Hans Majestets Kongen Garde mange rekrutter å velge mellom. Det gagner både gardemusikken og drilltroppen. Begge har med stort hell deltatt i internasjonale sammenhenger, der de har hevdet seg godt mot profesjonelle soldater fra blant annet USA og Storbritannia.

Sakshaug viser til at målsettinga for NMF sitt 100-årsjubileum er at hele Norge skal få del i korpsbevegelsens jubileumsmarkering. Gjennom bevilgningen skal korpsene få bedre mulighet til å styrke sin egen virksomhet som en kulturell bærebjelke i samfunnet.

– Konsertene i kulturhuset og i Varden er vårt bidrag til jubileumsmarkeringa, sier Sakshaug.


Fikk hyggelig førjulsgave:

- En kjempegave!

Asgeir Frønes i Åfjord har gitt av skogen sin til Åset skolekorps for salg av juletrær.- Folk her er så velvillige, alltid på tilbudssida

Dugnadsånden og innsatsen til innbyggerne med postadresse 7168 er det ikke noe å utsette på. Fra de aller yngste til de eldste, så er alle med på å sørge for et rikt bygdeliv.