Lars Asle Larsen har vært instruktør for stykket, og han er godt fornøyd med resultatet og besøket på forestillingene. Dette til tross for at det ikke har vært fullt hus.

– På revyene pleier det å være fullt, men på teaterstykker kommer det ikke så mange. Slik har det alltid vært, sier Larsen. De telte 315 solgte billetter etter at siste forestilling gikk lørdag kveld. Lørdag var det to forestillinger, og under den siste hadde laget sikret seg skjenkebevilling.

Miniforestilling

«Herlig konkurs» er et stykke Larsen stiftet bekjentskap med allerede for 23 år sia da han var med på å sette opp og instruere det første stykket for Åfjord videregående skole i 1995. Sia har han hatt mange revyer med russen, men det har vært et fåtall av deltakerne som har dukket opp i teaterlaget etterpå. Det er en som er med i teaterlaget nå, men to tidligere elever som var med på stykket i 1995 satt i salen.

– De kjente igjen stykket og fikk noen flashbacks fra da de var med sjøl, sier Larsen.

En farse

Stykket er hentet inn utenfra, og er satt opp av flere teatergrupper rundt om i landet. Handlinga er tatt fra den oppdiktede Brattbygda. Bonden Simon sliter med dårlig økonomi, ei sur kjerring og en sønn som ønsker å satse på bygdeturisme. Naboen og ungkaren Høn-Anton deler Simons sans for å ta en knert, og kommer innom for å låne en skvett heimebrent til helga. Samtidig har sønnen  begynt å falby gården som reiselivsdestinasjon mer eller mindre bak farens rygg. Ting begynner å gå skeis, og det baller på seg, slik det skal i en god farse.

Stor stemning

Det var oppløftet stemning i salen da Fosna-Folket var til stede, og Larsen sier at det har det vært ved alle forestillingene. De som sto på scenen hadde det artig da de holdt på, og dette smittet også over på tilskuerne. Instruktøren sier han gjerne skulle hatt ei helhelg i forkant der de hadde kunnet kjøre gjennom forestillinga, men påska forhindret det.

– Likevel gikk det rimelig bra, sier amatørskuespilleren.

Ensemblet

De som var med på scenen var Larsen sjøl som bonden Simon, Torben Berdahl som sønnen Bertil, Christer Hårstad som naboen Høn-Anton, Jannicke Breivold By som Anne, kona til Simon, Monica Sørdahl som fru Rosenpripp, Hanne Skjærvik Hansen som Charlotte Rosenpripp og Henning Berdal, bror av Torben, som Anne-Lill, datter i huset. Larsen sier de går svanger med idéer til flere stykker.

– Men vi har ikke satt op noe tidspunkt for gjennomføring ennå, sier han.