Jobzones årlige veldedighetsaksjon gikk av stabelen i Trondheim torsdag. Bemanningsbyrået deler årlig ut 100.000 kroner til en utvalgt ildsjel, og i år var det ørlending Hanne Falstad som var prisvinner.

LES OGSÅ:* Her får prisvinneren vite det som «hele Fosen» har visst lenge ...

Stort engasjement

Falstad har siden 2006 vært engasjert i organisasjonen Zulufadder, som jobber for å gi barn og unge i Zululand et bedre liv.

Falstad har selv vært med grunnlegger og skuespiller Mari Maurstad ned til Zululand, og har siden bidratt med blant annet innsamling av penger og gjenbrukskvelder.

I år fyller Falstad 50 år, og i stedet for en tradisjonell bursdagsfest har ildsjelen valgt å invitere til veldighetskonsert til inntekt for Zulufadder.

— Føles veldig godt

I februar ble hun tildelt Jobzone Fosens lokalpris på 10.000 kroner for innsatsen sin.

Siden utdelingen har det blitt avholdt en nasjonal avstemming, der hver av lokalvinnerne har valgt en organisasjon eller et prosjekt som får 100.000 kroner dersom de får flest stemmer. Her gikk Falstad og Zulufadder helt til topps.

— Dette var stas. Det føles veldig godt. Det var mange sterke kandidater som var nominert, så det er med ydmykhet at jeg tar imot prisen, sier Falstad kort tid etter overrekkelsen.

Går til utdanning

Pengene skal ifølge Falstad gå uavkortet til skolen som Zulufadder driver, Gratton School. Skolen har om lag 40 elever.

—  Utdannelse er noe av det viktigste man kan gi dem, og disse pengene vil bety mye for barn og unge i Zululand. Vi trenger pengene blant annet til å gi flere elever husrom på skoleinternatet, sier Falstad.

Reisen ned til Zululand i 2006 gjorde sterkt inntrykk på Falstad. Påskjønningen fra Jobzone gir ekstra motivasjon til å stå på videre.

— Ei fantastisk dame

— De mangler helt elementære ting som vi ikke tenker over i hverdagen vår. Når jeg har muligheten til å hjelpe dem så gjør jeg det. Det har blitt en del av livet mitt, sier ildsjelen.

Morten Rosenlund fra Jobzones lokalkontor på Brekstad var tilstede under overrekkelsen i Trondheim torsdag.

— Jeg er stolt over å være en del av Jobzone som bryr seg om lokalmiljøet og løfter fram slike ildsjeler. Hanne er ei fantastisk dame som har vært med på dette arbeidet lenge. Det er ekstra artig at det er en fosning som vinner landsfinalen, sier Rosenlund.