Dette var naturlig nok et besøk til glede og nytte for begge parter.

LES OGSÅ:* For første gang på norsk jord -Fosna-Folket* 330-skvadronen på plass i ny base -Fosna-Folket

18 korps i beredskap

Også i år er hjelpekorpset i Sør-Trøndelag Røde Kors i forhøyet påskeberedskap for å trygge både innbyggere og turister i fjell og by. På sju hytter/depot og med elleve hjemmevakter er 18 korps i beredskap med 58 godkjente og godt trente frivillige påsken 2017. Nasjonalt er 1200 hjelpekorpsere i påskeberedskap på 150 vaktstasjoner over hele Norge.

330-maskinen fra Ørlandet landet i Orkdal. Foto: Røde Kors

Sju rapporterte skader

Påske-dagsrapporten for Sør-Trøndelag Røde Kors for 27. mars ser slik ut:«I dag kan Sør-Trøndelag Røde Kors melde om sju rapporterte skader i påskefjellet. Det innebærer ingen skader i anlegg og sju skader i terreng. Utfarten i hele distriktet har vært høy. Mest utfart har det vært i Oppdal og Meldal.

Tilbakemelding om skareføre på Oppdal. Hardt lag på toppen, og sukkersnø i bunn. gjennomslagsføre utenfor skiløypene i Oppdal. Vi ber publikum om å utvise varsomhet ved kryssing av vann, elver og bekker.

Det er meldt betydelig skredfare i Trollheimen, Krevende forhold med vedvarende svake lag nede i snødekket og ansamlinger av fersk fokksnø. Unngå ferdsel i skredterreng og i utløpsområder. Det er størst sjanse for å løse ut skred der snødekket er tynt og nært rygger og fremstikkende steiner. Fjernutløsning er mulig.  Utvis stor varsomhet. Det er også gått et naturlig utløst skred ved Storhornet på Oppdal.»