Det var Bjugn Senior Høyre som brakte opp navnesaken etter at de i fjor høst kom fram til at navnet Bjugn bør bevares. Bjugn slår seg som kjent sammen med Ørland fra 1. januar 2020, og den nye kommunen skal hete Ørland.

Skal utredes

Kommunen vil ha to administrasjonssenter: Brekstad og Botngård. Nå er det imidlertid flere som tar til orde for at kommunens tettsted og administrasjonssenter skal hete Bjugn.

Saken kom opp som interpellasjon i kommunestyret forrige uke, og der ble politikerne enige om å få utredet et eventuelt navnebytte.

Fordeler og ulemper

I utredninga skal man se nærmere på fordeler og ulemper ved å endre navn. Saken skal dermed opp igjen i kommunestyret ved en senere anledning.

Før den tid spurte Fosna-Folket fem tilfeldige bjugninger på gata hva de mener at navnet bør være.

Fem på gata

Reidulf Lund.

Reidulf Lund, Nes:

– Det må hete Bjugn. Jeg har ikke noe spesielt forhold til Botngård-navnet.

Marie Nåvik.

Marie Nåvik, Botngård:

– I og med at jeg bor rett ved Bjugnfjorden synes jeg navnet skal være Bjugn. Jeg er født og oppvokst her, og alltid brukt navnet Bjugn. Det er synd dersom det skal forsvinne.

Åsmund Nåvik.

Åsmund Nåvik, Botngård:

– Jeg mener navnet skal være Bjugn. Jeg synes det er enklere å bruke, dessuten er postnummeret 7160 Bjugn. Det vil vi beholde.

Solveig Krokvik.

Solveig Krokvik, Ervik:

– Selv bruker jeg Bjugn-navnet mest. Når jeg skal inn til sentrum sier jeg at jeg skal inn til Bjugn. Kan ikke huske sist jeg kalte det Botngård.

Thor Johnsen.

Thor Johnsen, Lysøysund/Trondheim:

– Navnet må være Bjugn, uten tvil. Alle rundt meg kaller stedet Bjugn, og hvis vi skal hit så kaller vi det ikke Botngård.