Kommunestyret i Agdenes kom onsdag denne uka med kraftig kritikk av veistandarden på fylkesvei 710 på strekningen mellom Orkanger og Valset.

Næringsforeningene i Bjugn og Ørland har stilt seg bak kritikken, og forteller at veien har vært et gnagsår for næringsliv og pendlere i de to kommunene over lang tid.

Akutt

I uttalelsen fra Agdenes kommune anmodes det at det settes i gang umiddelbare tiltak.

”Veiens standard er under en hver kritikk som resultat av mange tiår med underdimensjonert vedlikehold og stadig økende mengde tungtrafikk”, skriver de, og peker videre på at den kalde vinteren har forverret standarden ytterligere.

De mener det må til akutte utbedringer til for å ”opprettholde veiens funksjon som livsnerve på sørsiden av Trondheimsfjorden”.

Hjulspor og manglende autovern

– Veien er sterkt knyttet til næringslivet i Ørland og Bjugn, og vi har fått tilbakemeldinger i flere år på at veien er for dårlig. Akkurat nå er kanskje også den verste perioden på grunn av telehiv, sier Silje Nesset, daglig leder i Ørland Næringsforum.

– Noe må gjøres, slår hun fast.

Tor Langvold og Silje Nesset Foto: Ina Marie Haugen

Sammen med Tor Langvold i Bjugn Næringsforum peker hun på at veien har flere partier der veiskulderen har gått i oppløsning, dype hjulspor, krengning og manglende autovern.

Hovedåre til flystasjonen

Næringsforeningene mener i likhet med Agdenes kommunestyre at veien må anerkjennes som hovedåre til Ørland flystasjon og som bindeledd mellom tre byer.

De mener utfallet kan bli fatalt dersom ingenting gjøres.

Erlend Solem, fylkesdirektør for samferdsel i Trøndelag, medgir til Fosna-Folket at standarden på strekningen er dårlig.

21 mill. til utbedring

– Fylkesvei 710 har vært i dårlig forfatning i lang tid. Det ble utført asfaltering i fjor, men det er klart at det er en lang strekning, sier Solem.

Han opplyser at det er satt av 21 millioner kroner totalt til den aktuelle strekningen i 2018.

Syv millioner kroner er satt av til asfaltering av strekningen Bjørnbettet – Tangvik, og seks millioner kroner til nytt bærelag på strekningene Sørlotten – Selbekk og Bjørnbettet – Tangvik.

Øvrige tiltak

Ytterligere åtte millioner kroner er satt av til øvrige tiltak på hele strekningen mellom Orkanger til Valset.

– Nå venter vi på at snøen slipper før vi setter i gang, sier Solem.