Barnehagene i Åfjord kommune, både kommunale og private, valgte i år å markere barnehagedagen med stor aktivitet i Åfjordhallen.

– Vi har mange som ønsker å bidra til at barna får oppleve kultur i lokalmiljøet. Og kulturskolens lærere var på ballen med en gang de fikk forespørselen og var sterk bidragsyter til at denne dagen ble så vellykket, sier oppvekstsjef Reidun Momyr.

Kreativitet

90 barn i alderen tre til seks år møttes for en dag med fokus på årets tema: «La meg skape!». I samarbeid med Åfjord kulturskole, danselærere, Newtonrommet og elever fra barne- og ungdomsarbeiderfaget ved Åfjord videregående skole fikk barna en opplevelsesrik dag. Gjennom ulike stasjoner i løpet av dagen kunne barna oppleve alt fra fortellermagi med Ingunn Løberg og musikk ved livets begynnelse. Maling av masker til musikk med Solfrid Dyndahl var en stasjon. Med Jenny Osen og Ida Marine Tårnes fikk de danse. Musikk fikk de oppleve gjennom Lydløst med Axel Frønes og Frode Edvardsen. Ikke minst sto «Matematikk i bevegelse» ved Laila Rosmo Staven fra Newtonrommet på programmet.

Årlig

Momyr sier de ønsker å markere barnehagedagen med noe spesielt hvert år.

– Det er viktig å sette fokus på våre viktigste innbyggere- barna og vise fram hva som er mulighetene innen kunst, kultur og kreativitet. Jeg tror nok vi har sådd en spire hos mange av de små i dag. Kanskje vil noen ønske å fortsette i kulturskolen på trommer, kunstfag eller dans etter denne opplevelsen og kanskje har noen fått smaken på realfagets mange sider, sier oppvekstsjefen.

Hun takker alle samarbeidspartnerne som var med på å organisere og gjennomføre dagen.

– Emilie Marie Viken, Mariann Nerdal Stjern, Anja Sumstad og Kjersti Moen fra Åfjord videregående skole hjalp til. Åfjord kommune har et veldig godt samarbeid med vår lokale videregående skole og vi får alltid positivt svar når vi ber om bistand, sier Momyr.