– Det er frustrerende, og ikke minst synd at de ødelegger for elevene som benytter utstyret, sier rektor Arild Jøssing Kotte ved Ørland ungdomsskole, til Fosna-Folket.

Det var i 8-tiden torsdag morgen at politiet fikk melding om innbrudd ved skolen. Innbruddet skal ha skjedd i løpet av natten.

I en sandkasse fant rektoren en høyttaler som virket å være uskadd. Foto: Ina Marie Haugen

Ødelagte instrumenter

– De har tatt seg inn i musikkrommet på skolen og fjerna utstyr fra rommet. Blant annet har de kastet høyttalere, en Mac og noe lydutstyr i sandkassen utenfor, forteller rektor til Fosna-Folket.

Jøssing Kotte opplyser også at det er funnet en ødelagt gitar i skolegården og at flere skapdører i garderoben utenfor musikkrommet er revet av. Da Fosna-Folket var på skolen torsdag lå det også papir strødd utenfor rommet.

– Dette er ikke greit, sier Jøssing Kotte.

Observasjoner i områdetJøssing Kotte vet foreløpig ikke om vinduet til musikkrommet har stått åpent etter skoletid onsdag. Ifølge rektoren er det gjort observasjoner av både ansatte og andre personer i området onsdag kveld.

– De observasjonene er videreformidlet til politiet. Nå håper vi at de finner ut hvem som har gjort dette, sier han.

At høyttaleren er uskadd kan tyde på at gjerningsperson(e) hadde en plan om å hente utstyret senere. Foto: Ina Marie Haugen

Sikret spor

Etterforskningsleder Roy Inge Aas var på stedet for å foreta undersøkelser torsdag morgen.

– Status er at vi foretatt tekniske undersøkelser, og vi har vært i samtaler med noen. Vi har sikret spor som skal undersøkes videre, sier Aas.

Ingen er foreløpig formelt avhørt i forbindelse med ugjerninga.

Innbruddet på Ørland ungdomsskole skal ha foregått natt til torsdag. Foto: Ina Marie Haugen

Kan ha vært planlagt

Politiet mistenker at innbruddet kan ha vært planlagt på forhånd. Det er ingen tegn til innbrudd fra utsiden av skolen.

– Vinduet kan ha blitt åpnet på forhånd, men det er vanskelig å si på nåværende tidspunkt. Funn av uskadet elektronisk utstyr i sandkassen utenfor musikkrommet kan tyde på at gjerningspersonen(e) hadde tenkt å komme tilbake.

– Mest sannsynlig er det tilrettelagt for henting senere, men det vet vi ikke sikkert, sier etterforskningslederen.

Jøssing Kotte sier at det er funnet en ødelagt gitar i skolegården. Foto: Ina Marie Haugen