Dermed måtte Per Ola Johansen, rådmann i Åfjord som også fikk stillingen som rådmann i den sammenslåtte kommunen, ut på gangen sammen med alle andre som ikke er medlemmer i fellesnemnda.

LES OGSÅ:* Enstemmig vedtak om hvem som blir rådmann -Fosna-Folket* Nå skal det avgjøres hvem som blir rådmann i den nye kommunen ...

- Jeg begynte å bli skikkelig usikker

Det var naturlig nok en spent Johansen som satt på gangen og ventet. Det hele dro ut i tid, da nemnda gikk gjennom begge arbeidsavtalene punkt for punkt.

- Jeg begynte å bli skikkelig usikker på hva dere holdt på, innrømte Johansen etter han fikk komme inn igjen.

Han fikk snart vite at han hadde fått stillingen, og kunne senke skuldrene.

- Jeg vil takke fellesnemnda for tilliten. Vi skal vokse oss inn i den nye kommunen, og det blir helt klart en viktig rolle for meg å legge til rette for at dette skal gå så greit som mulig, sa Per Ola Johansen.

Vibeke Stjern fikk fram latteren. Foto: Terje Dybvik

Fikk dypere stemme?

- Jeg mener å høre at han har fått en dypere stemme nå, kommenterte deretter Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap).

Dette framkalte naturlig nok latter i forsamlinga.

- Jeg er glad for å ha fått stillingen og ser fram til å ta fatt på arbeidsoppgavene, sier Per Ola Johansen i en kort kommentar til Fosna-Folket, før han måtte haste videre i bil til nytt møte i Åfjord.

Møtet i fellesnemnda ble holdt i Roanstua ved Roan rådhus.

En glad og fornøyd Per Ola Johansen før han hastet videre sørover til Åfjord. Foto: Terje Dybvik

- En fin prosess

- Vi har hatt en fin prosess sammen med partssammensatt utvalg i ansettelsesprosessen, sier Vibeke Stjern til Fosna-Folket. Hun sitter som leder av fellesnemnda.

Partssammensatt utvalg er underlagt fellesnemnda. Utvalget består av arbeidsutvalget, samt en tillitsvalgt fra hver kommune. Utvalget behandler saker om den nye kommunens forhold til sine ansatte.

Roy-Bjarne Hemmingsen, den andre av de to søkerne til rådmannsjobben, er dagens rådmann i Roan. Han var forhindret fra å delta på dagens møte. Hemmingsen får et engasjement i rådmannens stab når den nye kommunen trer i kraft fra 1. januar 2020.

Fellesnemnda for sammenslåing av Roan og Åfjord kommuner under dagens samling i Roan. Foto: Terje Dybvik