Det er to aktuelle kandidater til stillingen: Dagens Roan-rådmann Roy-Bjarne Hemmingsen og dagens Åfjord-rådmann Per Ola Johansen.

«En god, intern prosess»

I møtet til partssammensatt utvalg 16. januar 2018 ble følgende vedtak fattet:

«Det skal sikres en god, intern prosess for de to kandidatene vi har. Det vil være viktig å fremskaffe opplysninger om vi her har en eller to kandidater for rådmannsstillingen med i denne prosessen. Ordførerne i begge kommuner gjennomfører individuelle samtaler med rådmenn i Roan og Åfjord kommuner for å avklare dette. Det skal skrives referat fra møtene. Avklaring vedrørende videre prosess gjøres etter møtene.»

Partssammensatt utvalg er underlagt fellesnemnda. Utvalget består av arbeidsutvalget, samt en tillitsvalgt fra hver kommune. Utvalget behandler saker om den nye kommunens forhold til sine ansatte.

Einar Eian og Vibeke Stjern vil ikke si noe nærmere om hvem som er mest aktuell som rådmann for den nye kommunen, før saken etter alt å dømme behandles torsdag denne uka. Foto: Terje Dybvik

–  To gode kandidater

– Hvorfor valgte man ikke å lyse ut denne stillingen?

– Det var tidlig klart at vi har to gode kandidater til jobben med dagens to rådmenn. Derfor har vi valgt å gå for en intern prosess, sier ordfører Einar Eian (H) i Roan.

1. februar fikk fellesnemnda saken til behandling. Der ble følgende vedtak fattet:

«Fellesnemnda tar redegjørelsene om prosessen til etterretning. Fellesnemnda ber om at Partssammensatt utvalg til neste møte i Fellesnemnda legger frem fremforhandlet forslag til avtale om tilsettingsforhold for rådmannen i Roan kommune. Om Fellesnemnda godkjenner denne avtalen kan tilsetting av rådmann i den nye kommunen skje i samme møte.»

– Ingen ting er sikkert

Tirsdag denne uka hadde partssammensatt utvalg opp saken i sitt møte. Innstillingen fra utvalget skal legges fram for fellesnemnda i møtet.

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap), som leder fellesnemnda, vil ikke garantere 100 prosent sikkert at rådmannsansettelsen vil skje i torsdagens møte.

– Ingen ting er sikkert før vi har behandlet saken. Vi har vært gjennom en kjempefin prosess med denne saken, så får vi se hva resultatet blir, sier Stjern.

Hverken Eian eller Stjern vil kommentere om ordlyden i vedtaket fra 1. februar; «… Fellesnemnda legger frem fremforhandlet forslag til avtale om tilsettingsforhold for rådmannen i Roan kommune …», må tolkes som at Per Ola Johansen vil bli tilbudt jobben og at Roy-Bjarne Hemmingsen skal tilbys en annen rolle i den nye kommunen.

Per Ola Johansen ønsker heller ikke å kommentere denne saken før torsdagens møte, som avholdes i Roanstua ved Roan rådhus. Roy-Bjarne Hemmingsen gjør det også klart at han forblir taus før saken er avgjort.