Geir Maribu og familien får oppleve mange flotte møter med dyre-og fuglelivet på Fosen  når de er på hytta som ligger i Lysøysund i Bjugn kommune.

- Observert flere ganger

En leken steinkobbe som holder til i området har vist seg å være ganske nysgjerrig på folk, og nylig fikk Geir også filmet den da den lekte seg med ei fortøyningsbøye i Sandvika.

Her leker kobben tydelig med fortøyningsbøya Foto: Geir Maribu

- Vi har observert den flere ganger når vi har gått tur bortover stranda. Jeg ble først var den fordi det var ei havørn som stoppet opp og var nysgjerrig på noe nede i vika. Jeg måtte se hva det var, og da så jeg at det var steinkobben som lekte seg med bøya, forteller Maribu.

Ørna fant ut at dette var et bytte som var litt stort, og fløy videre. Geir og familien tror at steinkobben kan være den samme som de tidligere har observert, blant annet da den i fjor lekte seg med en sei den hadde fanget.

Kobben er ganske nysgjerrig og leken Foto: Geir Maribu

- Den virker å være veldig leken, og litt nysgjerrig på folk. Det er tydelig at den greier å se at vi er der. Det kan være den samme kobben som vi så i fjor, da lekte den seg med fisken også, men det var måsene som tok over fisken tilslutt, forteller Maribu.

Dette bildet tok Geir i fjor, da lekte kobben med en sei den hadde fanget. Foto: Geir Maribu

- Forsyner seg grådig

Fisken ble nok for stor for kobben, som Geir tror kan være et hunndyr.

- Jeg har lest at hunnene er litt mindre enn hannene, sannsynligvis er dette en hunn, om den er voksen vet jeg ikke, forklarer han.

Naturopplevelsene og møtet med kobben synes han stort sett er artig.

- Ja, det er fine dyr, men det er ikke så artig når jeg er ute og fisker, de forsyner seg visst grådig  Vi har også sett at det er en del kveis i torsken, som den får i seg gjennom å spise mark i avføringen hos selen, forteller Maribu.