– Hva opptar deg mest for tida?

– Akkurat nå er jeg i Spania, men regjeringskrisen i Norge er likevel det som jeg er mest opptatt av. Det er dagsaktuelt. Vi følger med nyhetene. Gjennom iPad har vi både norsk radio og TV.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Uthaug bor vi fordi kona mi, Lillan, arvet hus etter besteforeldrene. Da det var aktuelt var det ingen tvil. Hun hadde tilbragt mange ferier der sammen med bestemora. Jeg måtte bli med, og har ikke angret på det.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Etter en fotballkamp i voksen alder ble jeg kåret til «Banens desidert dårligste kondis». Det er noen år sia, men jeg har etter det prøvd å forbedre kondisen.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Det er store spørsmål å ta stilling til tvert. Når det gjelder Ørland kunne jeg tenke meg et av Hannah Ryggen. Hun var et meget fasinerende menneske. På bakken bortom der vi bor var det et jorde der bygdas kvinner dyrket lin til teppene til Hannah Ryggen. Hennes pågangsmot kan vises i det store teppet som hang i regjeringskvartalet. Forhåpentligvis havner det tilbake der igjen når det nye er ferdig bygd.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Det måtte bli Leonardo Da Vinci. Han var for det første en veldig kunstnerisk og kreativ mann. Dessuten var han visjonær og kunnskapsrik. Drømmen måtte ha vært å invitere ham på ei flyreise for å vise ham hvordan verden har blitt. Han tegnet konstruksjoner som viste hvordan en kunne fly.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det må være en sommerkveld med vindstille nede i fjæra på Uthaug, når det er varmt. Det er kontrastene i værforhold som gjør det interessant å bo på Uthaug. Da setter du pris på en sommerkveld i sommerklær i Uthaugs-fjæra. Her vi er nå går folk med dunjakker, mens om sommeren sitter de i skyggen.

– Hva ville du endret om du fikk være redaktør i Fosna-Folket for en dag?

– Alle har vel en mening om Fosna-Folket, men det er et vanskelig spørsmål. Jeg trur samferdselsproblematikken er ganske viktig på hele Fosen for tida. Vi har en tendens til å slåss innbyrdes i stedet for å stå sammen. En samling på Fosen er viktig. Det omtales også, men de som uttaler seg burde kanskje bli mer utfordret på dette med regionalt samarbeid. Det å jobbe i pressen medfører ofte faren for å bli mikrofonstativ.

– Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

– Det må vel være at jeg traff Lillian og fikk to flotte gutter og fikk følge dem.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Jeg starter med Yr, så fortsetter jeg med den svenske værmeldinga. Jeg opplever ofte at de har godt treff på Uthaug. Jeg har dagpendlet til Trondheim i tolv år, og da var det viktig å vite bølgehøyden før jeg gikk på båten.

– Når gikk du sist på ski?

– Oi, det er nok ti tolv år sia. Det var mens vi ennå bodde i Trondheim.