Se video:

Her tramper elgene over veien før skolestart

Laila Tørstad fikk filmet mange elger som kom trampende over veien ved Askjemsveien i Stadsbygd i Indre Fosen kommune tirsdag morgen.

Elgmarsj

Nyheter

Hun anslår at det var mellom 15 og 20 dyr som la på sprang over veien foran henne.

- Majestetiske dyr

- Jeg hadde akkurat kjørt sønnen min til arbeidsuke på Itab, og var på vei for å hente datteren min som skulle på skolen. På tur hjem møtte jeg disse majestetiske dyrene som krysset veien, forteller Tørstad.

Elgene marsjerte på rekke og rad over veien.   Foto: Laila Tørstad

 

Hun har tidligere sett dyrene på et jorde ved Askjem i Stadsbygd.

- Da var de i ferd med å innta frokosten, i form av rundballer, åpenbart av god kvalitet, sier hun.

- Heldigvis 40-sone

Hvor mange elger som krysset veien tirsdag, er hun usikker på.

 - Det passerte noen over veien før jeg begynte å filme. For meg som satt i bil var det et vakkert skue, men skjønner godt at disse store dyra virker skremmende på fotgjengere og skolebarn. Det er heldigvis 40-sone på denne strekningen, og det var forholdsvis lyst ute da jeg kjørte her, forteller Tørstad.

Ikke uvanlig

Fosna-Folket har tidligere skrevet om 14 elger som marsjerte på rekke og rad. Ettersøksjeger Ronald Haarberg fra Hasselvika sa da til Fosna-Folket at han tror store snømengder kan være medvirkende til at elgene velger å gå på rekke og rad, og at det ikke er uvanlig å se elgene marsjere slik om vinteren.