Helsesenteret i Bjugn fikk tildelt en million kroner fra kommunen som de kunne disponere fritt til miljøforbedrende tiltak. De ansatte ved korttidsavdelinga var slett ikke i tvil om hva de ønsket å bruke noe av pengene på.

Trangt om plassen

– Den gamle spisestua vår var fra 90-tallet og begynte å bli sliten. Det ble bygd for langt færre brukere enn det vi er i dag, og det ble trangt med 16 brukere, rullatorer og ansatte, forteller sykepleier Inger Marie Andresen.

Spisestua benyttes til alle måltider, og er i tillegg åpen gjennom dagen for en kaffekopp og sosialt samvær.

Forandring fryder

Da midlene fra kommunen skulle fordeles fikk Inger Marie og kollegaen Maj-Liss Hellem frie tøyler fra enhetsleder Torkil Østraat til å gi spisestua et skikkelig ansiktsløft.

De to har valgt ut kjøkkeninnredning, hvitevarer, gulv og farger, for å nevne noe.

Uten å rive en eneste vegg har spisestua nå blitt lysere og luftigere. Kjøkkenet er flunkende nytt med et romslig og stort kjøleskap. Kjøkkenøya gir etterlengtet benkplass.

Nye hvitevarer og ny kjøkkeninnredning er blant endringene som de ansatte har gjort. Foto: Ina Marie Haugen

Dugnadsånd

- Vi ønsket oss en mer åpen løsning, og nå framstår rommet som mye romsligere. Det var veldig viktig for oss at spisestua skulle være praktisk og ha mer benkplass, sier Maj-Liss.

Det var i slutten av januar at prosjektet ble påbegynt. I tillegg til å få god hjelp utenfra, har de ansatte lagt ned dugnadsarbeid på blant annet sying av gardiner.

I midten av februar ble spisestua tatt i bruk for første gang.

Fornøyde brukere

- Man får mer eierskapsfølelse til det når man har designet selv, sier damene.

Brukerne er også svært fornøyde med den nye spisestua si.

- Den er veldig lys og trivelig, sier Synnøve Solem, som gjerne tar ettermiddagskaffen sin her.

- Den er behagelig å være i, istemmer Roald Olden.