- Vi tror interessen er så stor fordi det er mye leik i det vi driver med. Vi driver ikke med konkurranseturn, så her kan de senke skuldrene. Men vi vil at de skal lære seg det grunnleggende innen turn, forklarer Tove Solli og forteller at turnerne fra Rissa pleier å være med på barneturnstevner og turnstevner for ungdom.

Flest jenter

Hun har vært primus motor for turnavdelingen i Rissa IL i en årrekke. Interessen for å drive med turn har vært stor i Rissa i mange år, og interessen har ikke blitt noe mindre etter at den nye basishallen i tilknytning til Rissahallen ble tatt i bruk for en tid siden.

- Nå har vi 195 barn og ungdommer fra første- til tiendeklasse som er med og trener her, og de kommer fra hele Indre Fosen. Det er flest jenter, men vi har 60-70 gutter som er med også, forteller Solli.

Trenere og foreldre

Torsdager er treningsdag for de yngste, og de er så mange at de må deles i tre grupper. Fredagene er ungdommene fra åttende- til tiendeklasse i aksjon på trampolinen og de andre apparatene i basishallen.

- Vi har seks trenere og en del foreldre som stiller opp på treningene. Å trene turn er kjempebra grunntrening for all annen idrett. Det å lære seg kroppsbeherskelse og å bli litt smidig er veldig bra, sier Solli.

Streng trener

Alexandra Dahl og Dina Ersøybakk er to av de unge turnerne i Rissa IL.

- Jeg er med fordi det er artig, og jeg har holdt på med turn i fire år, sier Dina.

- Jeg liker trening og sport. Det er derfor jeg er med, sier Alexandra. Som sammen med venninnen Dina tar en liten pause på madrassen før de er klare for nye øvelser.

Anne Husby, Nora Johanne Brødreskift og Oda Johanne Skraastad går ned i spagaten til ære for fotografen, selv om det gjør bitte litt ondt.

- Det er veldig artig på turn, men treneren er streng, forteller jentene og ler.