Helsesenteret i Bjugn fikk tildelt en million kroner fra kommunen som de kunne disponere fritt til miljøforbedrende tiltak. De ansatte ved korttidsavdelinga var slett ikke i tvil om hva de ønsket å bruke noe av pengene på.

Trangt om plassen

– Den gamle spisestua vår var fra 90-tallet og begynte å bli sliten. Det ble bygd for langt færre brukere enn det vi er i dag, og det ble trangt med 16 brukere, rullatorer og ansatte, forteller sykepleier Inger Marie Andresen.

Spisestua benyttes til alle måltider, og er i tillegg åpen gjennom dagen for en kaffekopp og sosialt samvær.

Forandring fryder

Da midlene fra kommunen skulle fordeles fikk Inger Marie og kollegaen Maj-Liss Hellem frie tøyler fra enhetsleder Torkil Østraat til å gi spisestua et skikkelig ansiktsløft.

De to har valgt ut kjøkkeninnredning, hvitevarer, gulv og farger, for å nevne noe.

Uten å rive en eneste vegg har spisestua nå blitt lysere og luftigere. Kjøkkenet er flunkende nytt med et romslig og stort kjøleskap. Kjøkkenøya gir etterlengtet benkplass.

Dugnadsånd

– Vi ønsket oss en mer åpen løsning, og nå framstår rommet som mye romsligere. Det var veldig viktig for oss at spisestua skulle være praktisk og ha mer benkplass, sier Maj-Liss.

Det var i slutten av januar at prosjektet ble påbegynt. I tillegg til å få god hjelp utenfra, har de ansatte lagt ned dugnadsarbeid på blant annet sying av gardiner.

I midten av februar ble spisestua tatt i bruk for første gang.

Fornøyde brukere

- Man får mer eierskapsfølelse til det når man har designet selv, sier damene.

Brukerne er også svært fornøyde med den nye spisestua si.

– Den er veldig lys og trivelig, sier Synnøve Solem, som gjerne tar ettermiddagskaffen sin her.

– Den er behagelig å være i, istemmer Roald Olden.

Nye hvitevarer og ny kjøkkeninnredning er blant endringene som de ansatte har gjort. Foto: Ina Marie Haugen