Mannen er nå dømt for både promillekjøring og fordi han unnlot å stanse for politiets kontroll. Fosen tingrett mente at 22 dagers fengsel var en passende straff. Mannen er også fradømt retten til å kjøre bil for en periode to år og tre måneder. Domfelte har vedtatt dommen.

Kjørt hjem av politiet

På nyttårsaften i fjor var mannen, som er i 20-årene, på en fest i Bjugn kommune. Han hadde med seg sin egen bil til denne festen. Der skal han ifølge egen forklaring ha drukket cirka 1 liter vodka samt ett par øl og noen «shots». Utpå natta dro deler av selskapet med egen skyss videre til et utested på Brekstad. Av dommen i Fosen tingrett går det frem at siktede der kom i «klammeri» med politiet.  Årsaken skal ha vært at mannen tok en jernstang som sto utenfor utestedet.

«Han nektet på oppfordring å oppgi navnet sitt til politiet og ble derfor tatt med til politistasjonen», heter det i rettsdokumentene.

Etter dette ble siktede bortvist fra Brekstad og kjørt hjem av politiet.

- Kjørte feil

Mannen var imidlertid ikke ferdig med festen. Han dro tilbake til stedet han først hadde vært på fest. Festen var imidlertid slutt og det var ingen til stede.

«Siktede kom da på at bilen sto parkert der og bestemte seg for å kjøre hjem. Han tok imidlertid feil av veien, og havnet i stedet på veien i retning Brekstad», står det i rettsdokumentene.

Oppdaget politiet bak

Det heter videre at siktede ikke husker noe fra kjøreturen. Han erindret imidlertid at han kjørte forbi en rundkjøring og at han så noen som blinket med lys der.

«Siktede forsto at dette var politiet, og at de forsøkte å stoppe ham. Siktede fikk panikk fordi han hadde drukket, og stakk fra stedet. Siktede kjørte i retning Uthaug. Han oppdaget etter hvert at det lå en bil bak ham, og skjønte at det var politiet. Kjøreturen endte på en plen etter at siktedes hadde fått sleng på bilen i et kryss og kjørte ut», heter det i rettsdokumentene.

Glatt føre

Siktede avga en uforbeholden tilståelse da saken ble behandlet som en tilståelsesdom i Fosen tingrett. En utåndingsprøve tatt av mannen kort tid etter kjøringen, viste en alkoholpåvirkning i utåndingsluften på 0,71 milligram per liter luft. Dette tilsvarer 1,42 i promille.

«Kjøringen fant sted sent på natten. Dette var imidlertid nyttårsnatten, en kveld da mange er på fest og på et tidspunkt da det må påregnes en del trafikk. Retten legger dette til grunn i skjerpende retning. Retten legger videre til grunn i skjerpende retning at kjøring fant sted over en relativt lang strekning på glatt føre. Retten legger til grunn at siktede holdt høy hastighet og at han på grunn av dette og føreforholdene fikk sleng på bilen ved flere anledninger. Det kan synes som om det var ren flaks som gjorde at kjøreturen ikke fikk en langt mer alvorlig slutt», står det i Fosen tingretts dom.