Ny festival på Fosen:

Sju nye artister klare

En svensk rockelegende, gjenforening med et av Norges beste postrockband, en kritikerrost forestilling fra Trøndelag Teater, årets Urørtvinner og mer er klare for Stokkøya Festival som arrangeres for første gang 29.-30.juni.

Ebbot Lundberg er for mange kjent fra The Soundtrack of our lives og Union Carbide Productions. Nå kommer han til Stokkøya med sitt nye band The Indigo Children  Foto: Peter Nilsson

Stokkøya Festival

 

 

 

  • Stokkøya Festival arrangeres for første gang 29. – 30. juni 2018 ute i havgapet på Stokkøya, i Åfjord kommune, 12 mil nordvest for Trondheim.
  • Festivalen byr på artister fra hele Norden og en helg hvor utendørs aktiviteter, matopplevelser, samhold og trivsel står sentralt i festivalens programmering.
Nyheter

Ebbot Lundberg & The Indigo Children (Sverige) er det største navnet fra slippet, og festivalsjef Thomas Ryjord er fornøyd med å få Lundberg til Stokkøya.

- Ebbot er Skandinavias beste frontfigur etter min mening og har en ny giv nå med nytt band og ny musikk. Konserten hans på Where´s The Music i Norrköping tidligere i vinter blåste oss helt av banen, sier festivalsjef Thomas Ryjord om det største navnet i slippet.

Her er de nyeste artistene som er bekreftet til Stokkøya Festival:

Ebbot Lundberg & The Indigo Children (Sverige)

Bunnlinja av Marianne Meløy (Trondheim)

Youth Pictures of Florence Henderson (Oslo/Molde/Trondheim/Fosen)

Pale Honey (Sverige)

JON OLAV (Ørsta)

Sunswitch (Trondheim/Oslo)

Toy Savoy (Trondheim)

- Musikalske sideveier

Festivalsjefen kommenterer videre om artistene i slippet:

- Stokkøya ligger et stykke bortenfor motorvei og allfarvei, og da faller det seg naturlig å booke et program hvor vi også tør å ta noen musikalske sideveier og booke artister som man ikke så ofte opplever på sommerfestivaler.

Festivalen fortsetter å slippe artister og programposter gjennom våren.

Under 500 festivalpass igjen

Festivalen som tidligere har sluppet Motorpsycho,  Ida Jenshus, Torgeir Waldemar,  Emile The Duke, Kajander, Pom Poko og Haunted Mansions har i skrivende stund under 500 festivalpass igjen. 

- Det vi hadde av innendørs overnatting og teltplassene på campen nærmest stranda ble allerede utsolgt i fjor høst. Men vi har fortsatt igjen teltplasser nok på hovedcampen og noen båtplasser og bobilplasser, forteller festivalsjef Thomas Ryjord i ei pressemelding.

Mange publikummere har etterspurt dagsbilletter, og fredag vil det legges ut 300 dagsbilletter.

Om artistene:

Dette skriver arrangøren om artistene i pressemeldingen:

Ebbot Lundberg & The Indigo Children (Sverige)

Ebbot Lundberg er en av Skandinavias mest karismatiske rockevokalister de siste 30 årene gjennom bandene Union Carbide Productions og The Soundtrack Of Our Lives. Etter at et turneslitt The Soundtrack Of Our Lives la opp i 2012 har Ebbot fått en ny giv som soloartist og som programleder for sitt eget musikkprogram «Ebbots Ark» på SVT. Til Stokkøya kommer Ebbot med sitt nye band The Indigo Children som for tiden jobber med det nye albumet «The Kybalion» som slippes senere I år.

Bunnlinja av Marianne Meløy (Trondheim)

Vi har hørt det mang en gang på Dagsnytt 18. År etter år er det noen som sliter med bunnlinja. Marianne Meløy vet heller ikke hvor den er – eller hva den er. I suksessforestillingen «Bunnlinja» fra Trøndelag Teater er Marianne på jakt etter bunnlinja med utgangspunkt i livet på heimplassen Meløya. Med på laget er også Meløys faste kompanjong, pianist og komponist Trygve Brøske.

Youth Pictures of Florence Henderson (Oslo/Molde/ Trondheim/Fosen)

Postrockbandet som er sammenlignet med band som Mogwai, Motorpsycho og Sigur Ros, startet opp i 2003 og har spilt hundrevis av konserter i Europa og USA. Etter å ha stått på hovedscenen på Øyafestivalen i 2010 og på det offisielle programmet til SXSW i 2011, har ikke bandet spilt noen større festivaler. Nå gjør de et eksklusivt comeback kun på Stokkøya Festival!

Pale Honey  (Sverige)

Pale Honey fra Gøteborg består av Tuva Lodmark (Vokal og gitar) og Nelly Daltrey (Trommer). På konsert har de med seg produsent Anders Lagerfors som instrumental forsterkning  og de kaller selv musikken sin for minimalistisk rock og har blitt sammenlignet med artister som PJ Harvey og The XX. Bandets andre album ble sluppet i fjor høst til veldig gode kritikker og 2 nominasjoner til P3 Guld (Årets Rock og Årets Grupp). Vinteren har bandet tilbrakt på europaturne som support for amerikanske Iron & Wine.

JON OLAV (Ørsta)

22-åringen fra Ørsta gikk nylig av med seieren i Urørtfinalen 2018 og ble også en av snakkisene på årets Trondheim Calling hvor han leverte en fantastisk konsert sammen med sitt band. Den ferske popartisten debuterte med singelen «Hei Erna» i fjor høst som med sin musikkvideo gikk viralt hvor han hopper inn i den politiske debatten med en naiv og nonsjalant innstilling.  «Han er veldig modig. Jeg føler jeg er på festival en sommerdag, det er helt perfekt. Vi trenger en sånn som Jon Olav i norsk musikkliv» sa jurymedlem Sondre Justad om den ferske Urørtvinneren.

Sunswitch (Trondheim/Oslo)

Etter flere års stillhet er powertrioen Sunswitch tilbake med albumet «Totality» som ble sluppet på Crispin Glover Records i januar. Bandet som består av multiinstrumentalist Kristoffer Lo (Highasakite), Tomas Järmyr (Motorpyscho) og Åfjordingen Trond Frønes (Hedvig Mollestad Trio/Cadillac) gjorde en maktdemonstrasjon av en konsert under årets Trondheim Calling.

Toy Savoy (Trondheim)

Toy Savoy er Paul McCartneys barndomsdrøm iscenesatt i en indiefilm fra 90-tallet. Med krystallklare melodier og stødige grooves manøvrerer de seg gjennom et landskap av skranglete gitarer og snåle synther, snarlikt Mac Demarco og i retning Tame Impala. Trondheimsbandet gjorde inntog på lokalscenen som demoband på Trondheim Calling 2017 med to stappfulle saler. Siden den gang har de sluppet to singler til strålende omtale av indieblogger som Nordic Music Review, Obscure Sound og Buffablog og jobber for tiden med siste finish på sin debut EP.