Kroknebb på fuglebrettet

Arne Nervik fra Morka i Åfjord fikk et uventet besøk på verandaen forleden. – Den satt plutselig bare der, forteller Nervik.
Nyheter

De fleste som har fuglebrett har det fordi de vil se fugler på nært hold og fordi de har et ønske om å hjelpe de fjærkledde gjennom vinteren.

Nervik var i ferd med å fordøye frokosten da han vanen tro gløttet ut gjennom vinduet. Der var den. I enslig majestet satt rovfuglen på gelenderet og kikket seg rundt. Muligens på utkikk etter de faste gjestene som oppsøker menneskenes boområder på jakt etter mat.

– Jeg skyndet meg å finne fram kameraet for å ta bilde av den før den forsvant, forteller Nervik. 


Astrids hund forsvant fra Rissa - så ble en hund funnet 90 mil lenger nord

Hunden Bølla forsvant fra Modalen i Rissa søndag 14. januar. Onsdag kveld og torsdag morgen følte eier Astrid Gangstad seg 99 prosent sikker på at det var hennes hund som ble funnet på isen på Østervikelva i Evenes kommune i Nordland. 

 

Stelte i stand julebord for ørn og oter:

- Vi kaller det Sjøsiden zoo

Nede i sjøkanten på Hovde har beboerne panoramutsikt til dagliglivet til både oter, sel og ørn.Portrettet:

- Vitenskap er å søke sannheten om ting

Få har så mye kunnskap om jaktfalken som Per Johan Tømmeraas. Men han måtte gå en lang veg før han for alvor kunne begynne å forske på rovfuglen.

 

- Jeg vil være en spesialist. Det nytter ikke å være god på alt

I tre år har Berit Alexandra Standahl (33) jobbet hardt for å bygge opp luksusmerket ”Alexandra Standahl” hvor Fosen har fått en tydelig rolle i både merkets identitet og historie.

 

Han har sett steppemåken

Odd Rygh er en ivrig fuglekikker, og han har sett over 300 ulike arter.

 

- Vi trenger insektene

Cor Roskam lager alt fra større møbler til fuglekasser og insektshotell. Sistnevnte er også viktige for miljøet, og nederlenderen håper flere vil bidra til å ta vare på insektene.