Fosen-elever er klare for et krafttak

Førstkommende mandag er det klart for årets «Krafttak mot kreft»-aksjon i regi av Kreftforeningen.
Nyheter

Alle de fire videregående skolene på Fosen skal gå med bøsser og besøke husstandene på Fosen for å samle inn penger til kreftsaken.

LES OGSÅ:
* - Det var som det datt ned en vegg da vi fikk diagnosen -Fosna-Folket
* Kjente metalvokalister med ny låt til inntekt for kreftforskning -Fosna ...
* Gavmild russ gir over hundre tusen til kreftsyke -Fosna-Folket

– Også digitalt

– De som ikke er hjemme den dagen bøssebærerne kommer rundt, vil også ha mulighet til å gi via Vipps eller digital innsamling.  De fire Fosenskolene har opprettet hver sin digitale innsamling. Her er det også lett for bedrifter og næringsliv å gi, da de kan bestille faktura, opplyser kommunikasjonsrådgiver Hilde Wormdahl i Kreftforeningen.

– Redder og forlenger livet

– Nesten 33.000 personer får kreft i Norge hvert år, og den kreftbehandlingen vi kan tilby i dag redder og forlenger livet til flere enn noen gang tidligere. Det er vi stolt og glad over å kunne si. Baksiden er at mange typer kreftbehandling fortsatt medfører risiko for å utvikle senskader. De er ofte smertefulle og hemmende, og mange får problemer med å innfri egne og andres forventninger. Det gjør ofte situasjonen vanskelig også for familie, venner og arbeidsgivere, opplyser Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen og Eva Faanes, distriktssjef i Kreftforeningen Trondheim.