«ROT i verkeliheita» er navnet på årets revy signert Sørfjord Revygruppe. I alt 24 ulike innslag fikk premierepublikummet servert i Fritun torsdag kveld. Det var en fin blanding av monologer, sanger og sketsjer.

Selvgjort

Det spesielle med Sørfjord Revygruppe er at gruppas medlemmer skriver alle tekstene sine selv. Edel Kroken og Jorun Svenning har satt sin signatur under flesteparten av innslagene i «ROT i verkeliheita».

Flere av tekstene omhandler lokale forhold, og selvsagt får naboene i Råkvåg gjennomgå litt, blant annet i sangen «Ja eller nei?» Metoo og doping er også tema som blir berørt.

Jan Ketil Fenstad og Ronny Enebakk høstet mye latter der førstnevnte hadde undersøkt hvordan det var med dopingbruken under Stjørnfjellrennet i 1949. Han hadde tatt prøver av den frodige mosen som vokser langs traseen som bel brukt i 1949.

Redd ørlendingene

Ørlendingene fikk også sitt i monologen «Flyktningekrisa» med Morten Lillemo. Han er redd ørlendingen på grunn av kampflybasen og ekteskapet med Bjugn vil bygge en Noas ark og ta med seg folk og fe og seile inn Stjørnfjorden til Sørfjorden hvor de vil kreve å få bygge opp en kystby.

Mye latter høstet også Erling Pedersen i monologen «Hakkespetten» der han som hakkespetten Hakke Peiling forsøkte å kurtisere en kunstig hakkespett av det slaget som blir satt opp lysstolper for å hindre hakkespetter i å ødelegge pålene.

Egne krefter

Også i år har revygruppa valgt å stole på egne krefter og erfaringer med tanke på regi. Men gruppa har hatt god hjelp fra Sigmund Kveli som har gitt tips og gode råd om tekster og framføring.

Stødige musikere er som ved tidligere revyer Paul Aakvik, Magne Sagbakk, Arne Knarbakk og Jan Ole Oksvoll.

I tillegg til premièren vises forestillingen fredag og to ganger lørdag.