- Det ble steikbra!

Den automatiske vaffelpressa til ungdomsbedriften Made-It UB ved Leksvik videregående skole gjorde suksess på fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Trøndelag.

Emil Forfang og Jonas Næss med vaffelpressa. 

Nyheter

Hele fire priser kunne karene bak Made-It UB ta med seg heim fra fylkesmessa på Levanger. Bedriften fikk førsteprisen for beste yrkesfaglige bedrift og førsteprisen for beste gastronomibedrift. Det ble en andreplass i kategorien beste ungdomsbedrift i Trøndelag nord og en tredjeplass i kategorien for beste samarbeid med næringslivet. Og til slutt ble det en gullbillett til NM for ungdomsbedrifter i slutten av april.

Stor pågang

- Det gikk over all forventning. Det ble steikbra. Det var sånn pågang at vi rakk ikke å se hva de andre deltakerne hadde. Det var mye folk hele tida som ville se og høre om vaffelpressa vår, forteller Ole Lund.

Sammen med Emil Forfang, Jonas Næss og Matias Hammervold står han bak Made-It UB ved Leksvik videregående skole. Guttene har konstruert en automatisk vaffelpresse som de presenterte på fylkesmessa onsdag.

- Vi hadde litt problemer ved oppstarten på messa, og like ens noen småproblemer underveis. Det er bra læring i det, og vi fant ting vi må rette noe påfør vi reiser til NM med vaffelpressa, sier Lund.

Skryt

Han skryter av samarbeidet med næringslivet og skolen.

- Hadde vi ikke hatt en så bra skole og gode lærere hadde vi ikke kommet så langt. Jeg må også skryte av støtten og hjelpa vi har fått fra næringslivet i Leksvik. Etter det vi opplevde på fylkesmessa synes jeg vi har fått igjen mye for det arbeidet vi har lagt ned, sier Lund.

LES OGSÅ: Unge problemløsere