Skuterklubben har etter stadige forespørsler fra medlemmer og andre altså samrådd saeg med en kjøreskole.

–  Det er en kar fra Stjørdal som kommer og holder kurset, sier Karlsaunet.

Reglene

LES MER: Perfekte forhold for utfart – Vi er de første på Fosen

De som har kjørt opp for bil for en del år tilbake har klasse S (snøskuter)  fra før av. Imidlertid er det flere yngre medlemmer i miljøet som ønsker kurs og kort i klasse S.

Den nye skuterløypa (Stjern - Snompen) skal nyttes som kjøreareal for kurset, men for at Statens vegvesen skal kunne godkjenne kurset må det kjøres i teknisk krevende terreng. Hver deltaker må gjennom føre mellom tre og fire timer kjøring foregå på̊ et område egnet for fastkjøring, bakkekjøring, kjøring i skrått terreng og liknende.

For å klare å tilfredsstille dette kravet, har klubben søkt kommunen og noen grunneiere om å få benytte areal til formålet. Både grunneiere og kommune samtykker.

Krevende

I tillegg har grunneier ved gården Bjørnlia satt innmark til disposisjon i samband med kurset, men dette alene tilfredsstiller ikke alle krav fra vegvesenet.

Det vil bli opplyst på̊ Infotavla ved løypas start at det kun er kursdeltagere samt instruktører som får benytte seg av dette området.

Kurset foregår i ukene elleve og tolv i tidsrommet 12. til 24. mars. Hver deltager kjører 14 timer totalt, men en instruktør kan bare ha med seg fire deltagere på kjøring i gangen.