Sikter på blink hver torsdag

Rissa Skytterlag har et svært aktivt skyttermiljø, og interessen har ikke blitt mindre etter laget flyttet inn i det nye innendørsanlegget i tilknytning til Rissahallen.
Nyheter

Nyvalgt leder i Rissa Skytterlag er Wenche Sunde.

- Vi har mellom 60 og 70 aktive skyttere. Hver torsdagskveld har vi innendørs konkurranseskyting, og da pleier om lag 50 skytter å møte opp. 20 av dem er ungdommer mellom 11 og 18 år, og det er bra, sier Sunde som selv ikke er aktiv skytter, men som regner seg som en støttespiller.

Ser fram til utendørssesongen

Det er ikke bare torsdagskveldene det smeller i innendørsanlegget.

- De som har nøkkel kan låse seg inn for å trene når de måtte ønske det. Medlemmene våre kommer stort sett fra Rissa. Nå ser vi fram til utendørssesongen som starter i slutten av april, sier Sunde.

Målet er Landsskytterstevnet

Sander Fenstad Langsæter er en av ungdommene i Rissa Skytterlag.

- Jeg har skutt i om lag et år. Jeg gikk skyteskole, og så fikk jeg lyst til å fortsette med skyting. Nå er målet Landsskytterstevnet på Stjørdal til sommeren, sier 13-åringen som nettopp har skutt ferdig sin serie på innendørsbanen.

Nestoren

Magnar Alseth er den store nestoren i Rissa Skytterlag, og han har en finger med i spillet i det meste som skjer i laget.

- Vi har lagt ned 2400 dugnadstimer her, og det er noe av grunnen til at husleia er akseptabel. Vi har skaffet inventar for 800 000 kroner, sier Alseth.

I andreetasjen er det kjøkken og et stort rom hvor det går an å slå seg ned for å ta en kopp kaffe mens man følger skytingen i etasjen under på storskjerm.

Kaffe og vafler

- Rommet her ble større enn vi hadde tenkt, men nå ser vi at det er greit. Og så har vi et bra kjøkken. I kveld er det Hilde Trøen og Kristin Fenstad som sørger for kaffe og at det blir stekt vafler. Kaffe og vafler er en viktig del av torsdagskveldene, sier nestoren i den store skytterfamilien i Rissa hvor både barn, foreldre og besteforeldre skyter på blink.

LES OGSÅ: Skjøt og sprang seg til seier