Nyslått fylkesmann I Trøndelag, Frank Jenssen, er på rundtur i alle fylkets kommuner. Første stopp på reisen var Indre Fosen kommune.

- Interessant

- Som ny fylkesmann ønsker jeg å bli bedre kjent med fylket. Da er det bra å starte med Trøndelags nyeste kommune. Det er spennende å bygge en ny kommune. Det har vært interessant å høre hva rådmann og ordfører har fortalt om prosessen med å slå sammen to kommuner og hva de tror om vegen videre, sier Jensen som regner med han vil være ferdig med kommunerundturen i løpet av juni måned en gang.

Møtte ledelsen

Med på turen til Indre Fosen var også seniorrådgiver Frode Rabben i kommunalavdelingen hos Fylkesmannen.  I rådhuset i Rissa hadde de møte med ordfører Steinar Saghaug (H), rådmann Vigdis Bolås og økonomisjef Ørjan Dahl.

- Vi har fortalt hva vi er opptatt av, og det er blant annet arbeidsplasser, samferdsel og et ønske om å utvikle hele den nye kommunen, sier Sagahug.

Et eksempel

Indre Fosen kommune er i jevnlig dialog med Fylkesmannen, så ingen av partene fikk seg noen overraskelser på møtet.

- Mange ser til Indre Fosen som et eksempel på hvordan en kommunesammenslåing kan gjøres, og jeg synes det er bra å se at kommunen har en offensiv holdning til saker som videregående skole i Vanvikan, samferdsel og næringsutvikling, sier kongens mann i Trøndelag.