Administrasjonen i Indre Fosen kommune har laget en utredning hvor de ser på ulike løsninger for fremtidens ungdomsskolestruktur. Utredningen anbefaler at Stadsbygd og Vanvikan ungdomsskoler legges ned og flyttes til Åsly i Rissa.

Både Fremskrittspartiet og Senterpartiet i Indre Fosen har signalisert at de helst ser at dagens struktur opprettholdes.

Saken er nå ute på høring med frist til 7. mai, og skal avgjøres i kommunestyret den 7. juni.

Vil ha større ungdomsskoletrinn

I et skriv elevene har fått med seg hjem i ranselen, står det å lese:

"FAU ved Vanvikan skole mener at det bør bygges en ny ungdomsskole i Vanvikan, og at den skal være felles for elever ved Vanvikan og Stadsbygd skole. Det er viktig at ungdosskoletrinnet blir større enn i dag, og vi mener at 45-55 elever per trinn både vil gi elevene et miljøskifte og grunnlag for et godt fagmiljø for lærerne"

- Diskusjon

Ungdomsskolestruktur var ett av to tema som ble tatt opp under møtet i samfunnshuset torsdag kveld, og ifølge Reidun Aasbø, leder for FAU ved Vanvikan skole, ble det litt diskusjon under møtet. FAU skal nå komme med en samlet høringsuttalelse, opplyser hun.

- En utredning bestilt av politikerne skal se på mulighetene for besparinger. Under møtet ble det litt diskusjon om hvor store besparelser det blir, uansett hvilket valg man går for, forteller Reidun Aasbø, leder for FAU Vanvikan skole.

Alternativene som er ute på høring er enten å opprettholde dagens struktur, å samlokalisere elevene fra Stadsbygd og Vanvikan enten på Stadsbygd eller i Vanvikan, eller å flytte alle ungdomsskoleelevene fra de to skolene til Åsly.

LES MER: Har bestemt seg

Felles høringsuttalelse

- Det må tilføyes at mange ønsket alternativ A, som er å beholde dagens struktur. Fordi de mener det er viktig med full grunnskole i bygda, og at det er viktig med tanke på utvikling, fagmiljø, ny bosetting og å hindre fraflytting, opplyser Aasbø.

Hun forklarer at FAU vil samle opp uttalelsene og innspillene fra møtet til en felles høringsuttalelse.

- Høringsuttalelsen vil legges ut for foreldre når den er klar, slik at vi kan være sikre på at vi har fått med alt før den blir sendt til kommunen, forteller Aasbø.

- Jeg vil referere til politikernes ord: Barna først i alt vi gjør. Vi er glade for at det ble stort oppmøte og god stemning, avslutter Aasbø.

- Ikke kommet til endelig konklusjon

FAU ved Stadsbygd skole har også diskutert ungdomsskolestruktur, men har ikke kommet til et hundre prosent enighet.

- Vi har diskutert  det. Vi har ikke kommet til en endelig konklusjon, og kommer nok ikke til å få til et enstemmig svar heller.Det vi nok heller i mot er å beholde dagens skolestruktur. Det er lite økonomisk besparelse i å slå sammen noen av ungdomsskolene, så det er et dårlig argument. Vi har mange argumenter for å beholde ungdomsskole elevene ved Stadsbygd skole. Både faglig, sosialt og for nærmiljøet, sier Elisabeth Fætten Schei, leder i FAU ved Stadsbygd skole.