Amcar-klubben har som mål å få til en dag med iskjøring på Stor-Grønsjøen hvert år.

Minst 40 centimeter is

- Nå har det vært to år uten kjøring, men i år ligger forholdene til rette. Kravet er et det må være minst 40 centimeter med is. Det ligger en del snø på isen som vi må brøyte bort for å få til en bane. Vi må også brøyte på land hvor vi blant annet skal ha matsalg, forteller Bjørn Ove Aalberg som er nestleder i Amcar Leksvik.

Åpent for alle

Arrangementet er ikke en konkurranse.

- Alle som vil kan komme og kjøre. Det er ikke lov til å kjøre med biler som har prøveskilt. Vi regner med at det blir om lag 40 biler på isen. Tidligere har vi hatt besøk av folk som driver med iskjøring. De har stilt med skikkelige ispigger på dekkene, sier Aalberg.

Det er ifølge Amcar Leksvik ikke krav til at bilene må være EU-godkjente, men bilene må gjennom en teknisk kontroll på stedet for å bli godkjent.

Dispensasjon

For å få lov til å arrangere iskjøringen har Amcar Leksvik søkt kommunen om dispensasjon fra forbud mot motorferdsel i utmark. Arrangementet er noe væravhengig, og om det ikke lykkes å gjennomføre kjøringen den 4. mars har klubben tillatelse fram til 18. mars med å få gjennomført iskjøringen.