- Jeg har bodd mye i utlandet og har familie på Fosen. Foreldrene mine flyttet hit og jeg har tenkt meg til hjemtraktene. Jeg vil gjerne bli boende på Fosen, primært på Ørlandet. Da må man ha jobb og være fleksibel, sier Eirik Kirkebak Terjesen.

Han er en av ti kursdeltakere som har gått firedagers kurs i regi av Fosen næringsallianse.

På den tredje av kursdagene fikk deltakerne møte mange Fosen-bedrifter som presenterte sin bedrift og sin næring på Fosen-halvøya.

Nummer to

Politikerne på Fosen har snakket mye om hvor viktig det er at familier som ønsker å flytte til Fosen finner arbeid til begge partnerne i familien.

Ved mange anledninger har ordførere, næringssjefer i kommunene og ledere i næringsforeningene ytret hvor viktig de tror jobb til begge de voksne i en husstand er for at folk trives og blir på Fosen.

Det er denne bakgrunnen som gjør at næringsalliansen har kurs for å fange opp nettopp de som ønsker å finne jobb på Fosen.

- Det er et godt initiativ. Det er en sjelden mulighet til å møte så mange næringslivsaktører på en gang. Jeg er enslig, og de har vært så fleksible at jeg har fått være med også. Hele opplegget er skikkelig proff, sier Terjesen.

Kontakter

Fosen regionråd og næringsalliansen på Fosen har staket ut noen hovedområder i næringslivet som de prioriterer å jobbe med.

De inkluderer maritime næringer, forsvarsrelatert næring og ikke minst eksisterende næringsliv.

- Det er så mange jobber som ikke lyses ut, men som går til noen gjennom kontakter. Det er viktig å få snakket med de som kan koble en opp til de som har behov for å ansette noen, sier Terjesen.

- Jeg tror det er viktig å være fleksibel når man ser etter jobb på Fosen. Jeg har økonomiutdannelse og internasjonal erfaring med finans, erfaringer derfra kommer helt sikkert godt med i litt andre arenaer, sier Eirik Kirkebak Terjesen.