Foreningen så dagens lys i formannskapssalen på rådhuset i Rissa. Partiets eldre garde retter nå en utfordrende pekefinger til sine jevnaldrende.

LES OGSÅ:* Høyre-lag fattet historisk vedtak -Fosna-Folket* Kan takke laksen for et innholdsrikt liv -Fosna-Folket

– Ønsker å engasjere flere seniorer

Dagfrid Enga Fenstad fra Stadsbygd ble seniorpartiets første leder. Hun er tydelig på hva de ønsker å oppnå med en egen forening.

– Vi ønsker å engasjere flere seniorer i kommunen vår, slik at de tar del i debatten om hvordan vi vil ha det rundt om i bygdene. Med så mange godt voksne rundt oss i samfunnet både er og blir vi underrepresentert i politikken. Tenk hvor mye kunnskap og erfaring de eldste i samfunnet vårt har, den vil vi benytte oss av, sier Dagfrid Enga Fenstad.

Ørland neste

Indre Fosen Senior Høyre blir den andre senioravdelingen til Høyre på Fosen. Fra før har Bjugn Senior Høyre etablert seg som den største foreningen i Trøndelag utenfor Trondheim. Om et par uker følger også ørlendingene etter.

Ordfører i Indre Fosen, Steinar Saghaug, var selv til stede under stiftelsesmøtet.

– Dette er flinke og engasjerte folk som har bidratt til lokalsamfunnet i alle de år. At de nå vil ta i et tak gjennom Senior Høyre er et rent pluss for moderpartiet, mener han.

I styret fikk Dagfrid Enga Fenstad med seg Alvin Berg, Jahn Winge, John O. Dyrendal og Sverre Skalmerås. Leder og nestleder av Trøndelag Høyre, Lars Myraune og Trond Hofstad, samt fylkessekretær Christian Ingebrigtsen var også til stede i møtet.