Mattilsynet Innherred/Fosen leier lokaler av Salteriet Eiendom i Sørfjorden i Indre Fosen. Leiekontrakten går ut til sommeren, men nå er det inngått en ny leiekontrakt på ti år med opsjon på fem pluss fem nye år. Mattilsynet har hatt tilhold i bygget, som før huset Fylkets Fellesvaskeri, siden 2005.

Mange ville ha Mattilsynet

- Da vi søkte etter lokaler meldte det seg over 15 interessenter før anbudsfristen gikk ut i august 2017. Tre ble med til finalen, og valget falt på Sørfjorden og Salteriet Eiendom hvor vi er i dag. De tre som ble med til den siste runden var alle tre gode konsepter. Det ble lagt 50 prosent vekt på pris og 50 prosent vekt på egnethet da vi søkte etter nye lokaler. Sørfjorden er dessuten det stedet som gir den korteste arbeidsvegen for alle ansatte her, men det var pris og egnethet som betydde mest da vi valgte Sørfjorden, sier seniorrådgiver og veterinær Rune Knutzen som pendler fra Bessaker.

Det er Per Brovold, Ragnar Angell og Idar Aune som står bak Salteriet Eiendom. Nå holder de på med en omfattende ombygging av lokalene for å kunne greie å oppfylle kravspesifikasjonene fra Mattilsynet. Det er Statsbygg som står for ombyggingen, og Mattilsynet som er leietaker.

Ombyggingen

- Nå bygger vi om til åtte arbeidsplasser i åpent kontorlandskap, pluss en del andre rom. Ombyggingen koster om lag 1,2 millioner, og snekkerarbeidet gjør vi selv. Jeg må gi litt skryt til konsulenten vår, Karen Seehus. Hun har hjulpet oss veldig slik at vi kan greie å møte kravspesifikasjonene fra Mattilsynet i denne ombyggingen, sier Idar Aune som sammen med Ragnar Angell er travelt opptatt med å få alt ferdig før 1. juni.

I dag disponerer Mattilsynet med sine sju ansatte lokaler både i første og andre etasje av bygget, men når den nye leiekontrakten trer i kraft er det kun deler av førsteetasjen som skal brukes.

Ikke penger, men arbeidsplasser

- Det er ikke pengene som betyr mest for oss. Det er arbeidsplassene som blir her i Sørfjorden som er viktige for oss. Det hadde vært veldig trist om det hadde blitt mørkt i vinduene her. Og så vil jeg skryte av lokalpolitikerne fra Råkvåg og Sørfjorden. De har stått på for at vi skulle få beholde mattilsynet her. Jeg håper de andre politikerne i Indre Fosen også kan være litt kry av dette. Kommunen har ikke vært på bane i det heletatt i denne saken, sier Idar Aune.

Plass til flere

Når Mattilsynet flytter inn i de nye lokalene blir det ledig plass i etasjen over.

- Vi har 140 kvadratmeter kontorlokaler som vi gjerne vil at noen skal flytte inn i. Kletten Fjellgård og Aune Byggvare har i dag kontorplasser i første etasje. Det skjer mye positivt i Sørfjorden nå. Vi får ny skole på Mælan, og det er et aktivt organisasjonsliv i bygda, sier Ragnar Angell.