I Botngård sentrum skal det bygges leiligheter og rekkehus med utsikt over et urbant og grønt sentrum.

– Det blir totalt 68 boenheter, fordelt på 56 leiligheter og og 18 rekkehus, sier avdelingsleder i Eiendomsmegler1, John Kolbjørn Baardsgaard, til Fosna-Folket.

I pris vil leilighetene og rekkehusene, som er ment for alle aldersgrupper og alle samfunnslag, strekke seg mellom halvannen million og i overkant av fem millioner kroner.

Nedre Prestdalsveien

Størrelsen på leilighetene blir mellom tretti og nitti kvadratmeter, og skal bygges mellom nedre del av Prestdalsveien og Fosen videregående skole. I dag står det et falleferdig hus på tomta, med adresse Alf Nebbs gate 12.

– Huset har tidligere vært brukt som legesenter og til ungdomsklubb, men det skal rives i forbindelse med nybyggingen, ifølge megleren.

Nærmest Alf Nebbs gate skal det settes opp tre blokker med leiligheter. Lengst opp på tomta vil det bli bygd rekkehus med tre eller fem seksjoner. Imellom boenhetene vil det bli parkareale, lekeplass og parkeringsplasser.

– Det vil bli fire leiligheter på hvert plan, med innfelt toppetasje med to terrasser, sier Baardsgaard, om de tre leilighetsblokkene.

Hver av blokkene vil få parkeringskjeller med seksten parkeringsplasser under bakkeplan. De største leilighetene vil få to parkeringsplasser.

Blokkene vil bli plassert slik at de ikke står til hinder for solforhold. Foto: Eiendomsmegler1

«Fjordgløtt»

Samtlige boenheter vil være sørvestvendt, med utsikt - eller på meglerspråket: fjordgløtt - mot Bjugnfjorden. Blokkbebyggelsen er plassert slik at byggene ikke skygger for hverandre.

Den nederste blokka vil ligge 23 meter over havet, den øverste 32.

– Derfra vil det bli flott panoramautsikt, men alle leiligheter vil få utsikt og gode solforhold, lover Baardsgaard.

Forventet salgsstart er i løpet av første halvdel i 2018. Byggestarten avhenger av interessen.

– Vi må se an i forhold til antall salg. Vi må selge førti prosent før vi starter byggingen. Byggetiden er beregnet til seksten til atten måneder, sier Baardsgaard.

Megleren beskriver bostandarden som enkle, men moderne leiligheter, med vannbåren varme og store balkonger.

John Kolbjørn Baardsgaard er avdelingsleder i Eiendomsmegler1. Foto: Erik Eikebrokk

Urban bygd

Ifølge saksframlegget som ble presentert for kommunestyret i Bjugn i januar, er det et ønske om å «bidra til å utvikle Bjugn til et godt sted å bo og leve i og er positivt for folkehelsen».

Adkomst til området vil være via fylkesvei 6358 (gamle fylkesvei 118), i forlengelsen av Alf Nebbs gate. Denne veien skal legges om i henhold til kommunens reguleringsplan, blant annet med en mer trafikksikker løsning i Haugenkrysset.

«En ny trafikkavvikling er planlangt. I det planlagte tiltaket forlenges Sentrumsvegen mot Fylkesvegen og det etableres et nytt kryss,» står det i saksframlegget.

Reguleringen er et ledd i å forberede kommunen for ytterligere befolkningsvekst, og legge til rette for et mer fortettet og urbant sentrum i et grønt, attraktivt og miljøvennlig Botngård sentrum, heter det.